CASE представя новата серия D мини багери

25.05.2022

CASE Construction Equipment представя новата си серия D мини багери в Европа, съставена от 20 модела с работни маси от 1 т до 6 т, в т.ч. два електрически модела. В допълнение към пълната гама машини, предлагащи решение за всеки клиент, всеки мини багер от новата серия D е оборудван с най-новите технологии, функции и прикачен инвентар за всички видове задачи и приложения.

Тази гама от многофункционални, пъргави и модерни машини се отличава с върхова сервизопригодност и надеждност, минимални престои за сервизиране и максимална производителност и рентабилност. Освен това европейските мини багери на CASE от серия D се произвеждат в специализирани заводи в Италия, оползотворявайки синергичния ефект на иновациите, технологиите, експертните познания и производството, формирани след придобиването на компанията Sampierana от CNH Industrial през 2021 г.

"Мини багерите са бързо растящ продуктов сегмент и съставляват почти половината от продажбите на строителни машини в Европа. CASE отговаря на търсенето на клиентите с пълна гама от 20 модела мини багери от серия D с работни маси от 1 до 6 т, включително два електрически модела в класа 1-3 т", отбелязва Еджидио Галано, директор Продуктово управление строителна техника в Европа, CNH Industrial. "А с производство, базирано в Италия с цел доставки за целия европейски пазар, ние сме горди, че произвеждаме там, където продаваме. Европейското производство позволява първите машини от серия D да бъдат доставени и да започнат работа по обектите на клиентите през третото тримесечие на 2022 г.", допълва Галано.

Двата електрически модела, с първи доставки през първото тримесечие на 2023 г., са в класа 1-3 т и са предназначени за клиенти, работещи на обекти с високи изисквания към емисиите на изгорели газове и шум, като например в градовете.

 

20 модела, предлагащи едно гъвкаво и пъргаво решение за всички дейности на клиентите

"Основно преимущество на тази пълна гама е способността за изпълнение на най-разнообразни задачи, едно решение за всички потребности на клиентите - вземете например различните големини на машините за обекти с ограничено пространство или големия избор от прикачен инвентар", обяснява Галано. "Големините, които се използват най-много и където европейското търсене е най-голямо, са в класовете 1-3 т и 5-6 т, а ние имаме 15 модела, за да посрещнем тази потребност", допълва той.

Възможността за изпълнение на най-различни задачи, гъвкавостта и бързината са основни предимства на новата серия D, произтичащи от характеристики като завъртане на надстройката в рамките на габарита на ходовата част и двуделни стрели при всички модели, хидравлични и механични бързосменници, както и електрически модели, които могат да работят в зони с изискване за ниски или нулеви емисии на изгорели газове и шум.

 

Машини, оптимизирани за стотици приложения чрез прилагане на най-съвременни технологии

В името на потребностите на клиентите, всички модели мини багери от серия D включват нови най-съвременни функции и системи, подплатени с най-модерните технологии. Клиентите могат изцяло да конфигурират всяка машина според изискванията на приложението, като възможностите започват от базова спецификация и достигат до богато оборудвани модели с премиум опции.

В допълнение към двадесетте различни големини на машините, има избор от три допълнителни линии с електро-хидравлично пропорционално управление и върхова гама от хидравлични и механични бързосменници. Те позволяват работа с почти безкраен брой видове прикачен инвентар като кофи, хидравлични чукове, мулчери и много други.

За постигане на по-голяма компактност и бързина при работа, вариантите с надстройка, която не излиза от габарита на веригите при завъртане, се предлагат за всички модели с цел осигуряване на изключителна маневреност. При поръчка на мини багера с двуделна стрела, операторът може да достигне по-нависоко и по-надалеч в сравнение със стрела моно блок, като може също да копае по-надълбоко и по-близо до самата машина в тесни пространства. По-производителната двуделна стрела се предлага за цялата гама от модели, като за пръв път в бранша тази версия се оферира за мини багери с маса 2 т, 4,5 т и 5,5 т.

Всички модели разполагат с високотехнологични системи и функции като електро-хидравлични уреди за управление, възможност за настройване на хидравликата, товарочувствителна хидравлична помпа с електронно управление и хидравличен разпределител с разделяне на дебита (Flow Sharing).

CX15EV е първият от електрическите модели, представени по време на CNH Industrial Capital Markets Day през февруари 2022 г. С доставки, стартиращи през първото тримесечие на 2023 г., тази 1,3-тонна машина е оборудвана с електромотор от 16 kW и батерия от 21,5 kWh, която може да се зареди за по-малко от два часа чрез бързо външно зарядно устройство с цел минимум престои. Това означава, че клиентите могат да елиминират шума от техниката и да оптимизират както производителността, така и управлението на емисиите си.

 

Фокус върху удобствата за оператора, повишаващи производителността и безопасността

Операторите са облагодетелствани от много функции и характеристики, повишаващи безопасността и производителността - от автоматичната климатична система и отопление до бързосменниците, които позволяват бърза смяна на изпълняваната задача от оператора на обекта. Програмируемите бутони по електро-хидравличните уреди за управление и дигиталното арматурно табло с настройки на трите допълнителни хидравлични кръга осигуряват на операторите големи възможности за адаптиране на управлението на машината в зависимост от техните предпочитания и стил на работа.

Фаровете, разположени на стрелата, предния десен капак и в предната горната част на кабината, интериорното осветление, седалката с дамаска, пневматично окачване и отопление (опции) и вградените към седалката джойстици (опция) са все примери за високото ниво на комфорт и безопасност за оператора. Опции като системата срещу кражба, камерата за видимост към зоната зад машината и задните работни светлини допълнително подсигуряват и обезопасяват мини багерите.

Накрая, дигиталният радиоприемник DAB, връзката Bluetooth, входът USB, слотът за карта с памет SD/SDHC и входът за слушалки (опции) вдигат високо нивото на операторското работно място.

 

Минимум престои за сервизиране и спокойствие за клиентите с CASE Service Solutions

За допълнително повишаване на гъвкавостта, производителността и рентабилността при минимум престои за сервизиране на новите мини багери от серия D, от CASE са разработили гама от следпродажбени услуги със или без свързаност - CASE Service Solutions, предназначени за постигане на най-високо удовлетворение на клиентите на CASE.

Ръководителите на машинопаркове ще бъда облагодетелствани от функциите за местоположение и подсигуряване на машините чрез задаване на виртуални граници на обекта със сигнализиране при неоторизиран достъп, както и от гъвкавите варианти за доклади от системата за цялостно управление на машинопарка CASE SiteWatch. Този мощен мениджърски инструмент включва възможността за проследяване на ключови работни параметри като разход на гориво, използване на машината, отработени моточасове и работа на празен ход, които спомагат за проследяване и оптимизиране на производителността и рентабилността. Данните са лесно достъпни през портал в интернет.

CASE SiteConnect допълва телеметричните данни, използвани от екипа на CASE в Центъра за мониторинг (Uptime Center), с цел изпращане на предупреждения към дилърите на база на работното и техническото състояние на машините. Възможни са бързи коригиращи действия с цел намаляване на престоите до минимум, тъй като дилърите имат дистанционен достъп до данните и могат да действат по-бързо. Това дава възможност на дилърите да са проактивни в наблюдаването на техниката на клиентите и в намаляването на престоите. SiteWatch и SiteConnect ще се предлагат за новите мини багери от серия D от 2023 г.

За допълнително повишаване на гъвкавостта, производителността и рентабилността при минимум престои за сервизиране на новите мини багери от серия D, от CASE са разработили комплекти за сервиз и поддръжка на всички модели в гамата.

"Услугите CASE Service Solutions са предназначени за поддържане на машините на клиентите във върхова форма при минимум престои, без неочаквани разходи и оптимална рентабилност", подчертава Пийтър Гари, директор Следпродажбени решения за Европа. "В момента предлагаме базови решения, а сервизните планове и програми на CASE Service Solutions ще бъдат пуснати в Европа за всички модели с доставките на първите машини", допълва той.

Назад към всички новини