CASE повдига завесата пред разширената си гама от мини багери с представяне на електрически модел CX15 EV с тягова батерия

10.03.2022

CASE Construction Equipment направи предпремиера на разширена продуктова линия от мини багери по време на събитието CNH Capital Markets Day, което се състоя на 22 февруари 2022 г. в Маями Бийч, Флорида. Представянето включваше дебюта на CASE CX15 EV - електрически мини багер, който е планирано да бъде пуснат на европейския пазар през 2023 г.

CASE CX15 EV е 1,3-тонен мини багер с електромотор от 16 кВт. Машината се отличава с разширяема ходова част, като минималната габаритна ширина от 790 мм позволява преминаване през врати и работа в тесни пространства. Мини багерът може да работи много близо до стени, колони и други препятствия благодарение на съвсем малкия си радиус на завъртане на кабината. Литиево-йонната батерия от 21,5 кВтч се зарежда или чрез бордовото зарядно устройство (110/220 В), или от външна станция с бързо зареждане, която може да зареди машината за изключително кратко време - обикновено до 90 мин. Така, в зависимост от вида на работата, CASE CX15 EV ще разполага с достатъчно електроенергия за работа на пълна смяна от осем часа. Товарочувствителната хидравлична система осигурява плавна и в същото време мощна работа, което позволява на оператора да използва машината за всякакви задачи.

"Ползите за клиентите, работещи с наши машини, са значителни - от намалени емисии на изгорели газове до по-малко шум на обекта и по-ниски разходи за гориво и поддръжка, а CASE CX15 EV ще бъде мощно, ефективно и екологично допълнение към нашата гама от мини багери", заяви Еджидио Галано, ръководител Продуктово управление строителната техника в CASE за Европа. "Тази машина е следващата стъпка в нашата стратегия за електрификация, като нашата цел е да предложим на бранша допълваща се продуктова палитра от техника на дизел и електричество, за да удовлетворим потребностите на клиентите за изпълнение на най-широк кръг задачи и дейности", допълни той.

Назад към всички новини