Case IH LB436 HD – универсалната сламопреса за вашето стопанство

16.06.2020

Използването на сламата след жътва вече може да донесе повече доходи в стопанствата с помощта на новата сламопреса Case IH LB436 HD.

Сламопресата на Case IH бе удостоена с приза Машина на годината 2020, благодарение на същественото нововъведение в начина на връзване на сезала, както и усъвършенстването на електрониката. По време на изложението Агритехника, международно жури връчи наградата за най-ефективната и модерна сламопреса на пазара.

Сламопресата е изключително ефективна за постигането на по-висока плътност на балите и намаляване на маневрите, необходими за подреждането им по полето и по-голяма плътност за по-ниски транспортни разходи.

Case IH сламопреса

По-голяма плътност за най-взискателните земеделски производители

Новата сламопреса Case IH LB436 HD може да направи бали с до 22% по-голяма плътност, в сравнение с предишния модел при същите размери - 120 х 90 см. Постигането на по-висока производителност се реализира благодарение на иновативния връзвателен апарат Twine Pro, който елиминира възможността за разпадане на балите в полето, като прави два различни типа възли в началото и в края на балата.

Case IH сламопреса Twine Pro

Високо ниво на производителност за големи стопанства

Сламопресата от Case IH, удостоена с наградата „Машина на годината“ 2020, реализира впечатляващия производствен капацитет от над 40 тона на час. Всяка бала има средна тежест в порядъка на 500 кг. Реализирането на висока плътност се постига от комбинацията между новата система за връзване и високото налягане от 62 тона, упражнявано от буталото в компресиращата камера, произвеждащо до 80 бали на час. За тази цел е необходимо агрегатиране към трактор с мощност от поне 250 к.с.

Отлична видимост и бързо прикачване

Case IH LB436 HD е направена с много здраво шаси върху тежкотоварна рама, за да издържа на натоварванията, наложени от системата за по-висока плътност. Сравнително късият теглич, спомага за по-добрата видимост и маневреност. Той се настройва лесно към височината на различните тракторни тегличи.

Новият модел сламопреса LB436 HD е изцяло съвместим с ISOBUS Class 3, което означава, че не само може да се управлява от всеки ISOBUS терминал, но също така сламопресата може да контролира постъпателната скорост на трактора в участъци с по-редки откоси, за да бъде увеличена автоматично работната норма.

Case IH сламопреса

По-бързо, по-плътно и по-стегнато събиране на сламата

За да се гарантира ефективна обработка дори при гъсти откоси, работният захват на подбирача е 2.35 метра с механично задвижване и защита срещу вятър. За да се постигне най-ефективно захранване на камерата, палците на подбирача са изработени от стоманени намотки с диаметър на телта 5,5 мм и са разположени върху пет напречни оси.

Case IH LB436 HD разполага с регулируема камера, където се прави предварително компресиране на сламата, както и с бутало с максимална скорост от 48 удара в минута. Ходът на буталото е по-дълъг, отколкото при предходния модел LB434 XL, с оглед по-доброто компресиране на материала в края на камерата. От своя страна, камерата за компресиране е по-дълга и използва седем цилиндъра за компресия, за разлика от досега съществуващите модели, които разполагат с два.

Управление на ножовете за рязане от кабината на трактора

Системата за рязане Rotor Cutter на Case IH е включена като стандартно оборудване в сламопресата LB436 HD, като има 29 ножа с регулируем селектор за работата на ножовете, който позволява избор за активиране между 7, 8, 14, 15 или 29 от тях. Ножовете са защитени индивидуално, а изборът се прави на монитора в кабината на трактора.

Slamopresa Case IH

Лесно и резултатно управление посредством терминала Case IH AFS Pro 700

При стартиране на балиране, се препоръчва ВОМ-ът на трактора да бъде задействан от тракториста на 850 об./мин. Маховикът на сламопресата ще се ускори на два етапа: от 0-684 об./мин. и след това от 684 до 1 244 об./мин. След това ще се покаже съобщение на дисплея на трактора, което ще извести, че е разрешено задействане на втора предавка, а оборотите на двигателя на трактора могат да бъдат увеличени, за да се достигне 1000 об./мин. на ВОМ-а. Операторът е информиран напълно и може да контролира всички процеси през ISOBUS терминала AFS Pro 700.

Иновативна система за свързаност DataConnect.

Системата Data Connect е част от оборудването на новата сламопреса от Case IH, като земеделските производители имат възможността да следят движението и работата на машините в полето чрез платформа по техен избор. Тук се включва

  • локация на машината;
  • скорост;
  • производителност;
  • работен статус;
  • ниво на гориво на трактора и т.н.

Тези функционалности се добавят към наскоро представения на пазара онлайн портал за телематика на Case IH - AFS Connect.

 

Назад към всички новини