CASE CE спечели Gооd Design Award за Project Zeus

29.01.2021

Project Zeus е багер-товарачът CASE 580 EV - първият електрически багер-товарач за строителството. С отличието се награждават "най-иновативните и високотехнологични индустриални, продуктови и графични дизайни, създадени в целия свят".

CASE CE Project Zeus

CASE Construction Equipment спечели наградата Good Design Award® през 2020 г., връчвана от Чикагския музей за архитектура и дизайн "Атенеум" и неговото издателство Metropolitan Arts Press, за "Project Zeus": електрическият багер-товарач CASE 580 EV - първият в света електрически багер-товарач. С отличието се награждават "най-иновативните и високотехнологични индустриални, продуктови и графични дизайни, създадени в целия свят".

Това е третият дизайн на CASE, който е награден в последните четири години. Челните товарачи CASE от серия G бяха удостоени с отличието през 2017 г., а метановият концептуален челен товарач - "Проект TETRA", спечели през 2019 г.

Наградата е присъдена за съчетаването на традиционен за марката CASE продукт (създаден през 1957 г.) с авангардна екологичност, вложена както в незамърсяващата експлоатация (без вредни емисии/елиминиране на дизеловото гориво), така и в изчистения и интелигентен дизайн на самата машина. "Проект Зевс" впечатли също с иновативните си предни и задни работни светлини, скосените и изчистени линии и контури, специалния цвят металик "Power Tan", както и с най-съвременни и интуитивни за работа уреди за управление, съчетаващи традиционното копаене със спецификата на електрическата технология.

CASE CE Proekt Zevs

"Идеята се роди от съчетаването традиционната същност на CASE с мисията за екологичност, вложена в изчистен и опростен дизайн", сподели Дейвид Уилки, ръководител на Центъра за дизайн на CNH Industrial. "Той е изключително практичен и функционален и в същото време носи характерни дизайнерски елементи, изразяващи мощ и прогрес - от светлините до цвета и начина, по който операторът работи с машината. "Project Zeus" символизира екологичността и прогресивното мислене в нашия бранш."

"Електрификацията на строителната техника, фокусът върху екологичните енергоизточници и природосъобразната експлоатация на машините са движещи сили за всички частни, общински и държавни фирми с машинопаркове по целия свят", заяви Леандро Лакета, ръководител Строителна техника - Северна Америка, CNH Industrial. "CASE 580 EV постига това чрез елиминиране на вредните емисии, дизела и други флуиди и компоненти, а в същото време дизайнът на машината осигурява доказаната работоспособност на багер-товарачите CASE. И нашият Център за дизайн в CNH Industrial придаде на всичко това изчистен и модерен естетичен външен вид, който накара посетителите на CONEXPO 2020, където представихме машината за първи път, да се спират пред нея."

Мощността и производителността на CASE 580 EV са еквивалентни на дизеловите багер-товарачи в гамата на CASE, но при значително по-ниски ежедневни разходи за експлоатация и нулеви вредни емисии. Това е мотивиращ фактор за фирмите, които полагат подземна инфраструктура и участват в обществени поръчки, и от които се изисква да работят с техника с алтернативно гориво и по-малко вредни емисии. Общинските власти също ще имат полза от премахването на вредните изгорели газове при работа в градска среда и в близост до сгради и хора, както и от по-малките емисии на шум от техниката. Машината продължава да печели много награди и отличия като един от най-добрите и най-важни нови модели строителна техника, представени през 2020 г.

CASE CE Проект Зевс

Назад към всички новини