Agrifac и Tecnoma на БАТА Агро 2022

13.06.2022

Тайтън Машинъри България представи прецизни машини за растителна защита с марките Agrifac и Tecnoma на изложението БАТА Агро 2022, което се проведе на летището край Стара Загора. 

Tecnoma е специалистът по пръскане още с основаването на компанията през 1952 г. На БАТА Агро 2022 представихме пръскачката Tecnoma Laser именно защото тя отговаря на всички изисквания на българските фермери.

В зависимост от терена, растенията и топографията, тя се предлага с три обема на резервоара от 3200 до 5200 литра и може да бъде оборудвана с щанги от 24 до 44 метра. А за да гарантира екологичните стандарти TIER V, Tecnoma оборудва LASER с 6-цилиндров DEUTZ двигател, осигуряващ 217 и 244 кс. 

“Tecnoma разполага и с прикачни модели, така че да покрие нуждите на земеделците. Към момента обаче нашите усилия са насочени към по-големите стопани, на които искаме да доставим интересно решение, което се фокусира най-вече към прецизното пръскане. Нашата цел е да доставим на фермерите възможно най-доброто решение за пръскане”, каза Магдалена Лембич, експорт мениджър на Tecnoma за България по време на изложението. Експертът отговаряше на множество въпроси на фермерите директно на щанда на Тайтън Машинъри България.

 

Ние знаем и разбираме това, че процесът на пръскане не е еднакъв при всички земеделци. Някои култури, като рапица, слънчоглед и царевица, например, изискват прилагане на растителна защита в един по-късен етап от техния растеж. По тази причина пръскачката трябва да влиза в блокове с посеви, които често са с височина над 2 метра.

Тайтън Машинъри България предлага пръскачки на един от най-престижните производители в производството на растително-защитна земеделска техника в световен мащаб - Agrifac.

 

“На БАТА Агро представяме Agrifac Condor V - уникална разработка с внедрен изкуствен интелект. На стрелата може да видите камера. Нейната задача е да разпознае плевелите, така че да бъдат третирани единствено самите те. По този начин земеделците пестят от препарати и са сигурни в ефекта, който ще постигнат, а именно чисти посеви”, каза Виктор Ончика, търговски мениджър в Agrifac за България и Румъния по време на Бата Агро.

Опцията носи името AiCPlus. Камерите сканират полето в реално време, а след това, използвайки специален алгоритъм, диагностицират това, което открият – плевели, болести, вредители.

Пръскачката Coundoor V е с най-стабилната стрела на пазара и е най-устойчивата самоходна пръскачка в света. Машината идва с уникалното шаси StabiloPlus, което с лекота компенсира всяка неравност по трасето, гарантирайки изключителна стабилност и комфорт на пръскачката както на шосето, така и в полето.

Системата HighTechAir Plus е още една иновация на Agrifac. Благодарение на нея се получава по-малко отнасяне на струята, по-високо качество на пръскане и по-добро проникване на препаратите заради по-високия въздушен капацитет на системата. Също така земеделците получават един по-широк прозорец на възможността за пръскане, тъй като не зависят от метеорологичните условия. Комбинирането на всички тези системи значително намалява количеството на използваните химикали и водата”, каза още Виктор Ончика, който също беше на разположение на земеделците от цялата страна за въпроси. 

Agrifac е едно изключително решение, което изцяло покрива визията на Европейската комисия (ЕК) и новата Обща селскостопанска политика за едно по-зелено земеделие.

 

Назад към всички новини