Titan MachineryBulgaria Power & Technology

Väderstad | Rapid галерия PDFvaderstad.com

RAPID

 

Благодарение на богатата си гама от аксесоари и типове оборудване, Rapid е винаги правилният избор, независимо от системата на отглеждане на културите. Уникалният дълбочинен контрол и високият натиск на изсяващ ботуш водят до оптимално добро изсяване, дори и при високи скорости. Малкото движещи части и тампоните на всички работни компоненти правят машината с изключително дълъг живот. Rapid спестява време, пари и енергия.

 

 

Зона 1

Работната секция култивира и подравнява почвата. Интензивността може да бъде настроена хидравлично от кабината на трактора, в зависимост от това какво изискват условията. Базирайки се на технологията на съответното стопанство, Rapid предлага избор от три раз- лични инструмента, които могат да бъдат използвани поотделно или в комбинация.

• Система подравняваща дъска тип „Crossboard Heavy”

• Система от работни органи тип „System Agrilla”

• Система от два реда дискове тип „System Disc”
• Система от два реда дискове и подравняваща дъска "Crossboard Heavy"

 

Зона 2

Изсяващите дискове за торта и семената нарязват почвата финно и равно. По същото време, торта се внася между редовете, на оптимална дълбочина под семето. Когато Rapid се използва само за сеитба на семена, дисковете за торовнасяне могат да бъдат напълно вдигнати , за да се избегне износването, или могат да бъдат използвани за култивация. Семето се поставя на предварително зададената дълбочина във влажна необработена почва. Семената се покриват от финният поток, създаден от „трионообразните” краища на дисковете.

 

Зона 3

Всяко колело притъпква по два реда семена и един ред тор. Това сеитбено легло осигурява оптимални условия за покълване. Процепът оставен в почвата от изсяващите дискове помага на семената да прокарат по – лесно път до повърхността и покълването е бързо и еднакво. Агресивната употреба на подравняващата брана създава разрохкан слой, който предотвратява създаването на кора след голямо количество дъждове.

 

 

Гъвкавост – Rapid е правилният избор

 

Vaderstad Rapid е мощна, култивираща сеялка, която извършва висококачествена сеитба във всякакви условия.

Независимо дали сеитбата се извършва директно върху стърнище, след оран или при системи с минимална обработка, благодарение на предната работна секция и почвоо

бработващите дискове, Rapid може да сее във всякакви условия.

Засява всичко от дребни семена до царевица

Rapid може да засява всичко от дребни семена, като трева, до едрозърнести култури като царевица, слънчоглед и боб. Лесно се сменят настройките между различните култури.

 

Торовнасянето допринася за по – сигурно поникване

 

Принципът на сеитбата с торовнасяне е очевиден – хранителните вещества се внасят, където корените растат. Това дава високи добиви при пролетни култури, както е доказано през множеството опити през годините.

 

Високи добиви

 

Повишаването на добивите е може би най – голямото предимство на торовнасянето. Друго преимущество е, че се спестяват операции, тъй като торта и семето се полагат едновременно в почвата.

По – ефективно използване на азота

В допълнение към повишаването на добива, торовнасянето също подобрява ефективността от употребата на азота. При опити във Франция (Arvais, Soufflet, EMC2), същите добиви са постигнати при по – ниска азотна доза, внесена заедно със сеитбата, сравнено със стандартното тороразпръскване. Сеитбата с торовнасяне спестява между 15 и 30 кг азот за хектар. Покълването на семената също е подобрено, тъй като съдържанието на протеин може да бъде контролирано, което е важно при култури, където концентрацията на протеин определя качеството.

 

Уникален дълбочинен контрол – оптимално изсяване

 

Едно от главните предимства на сеялките Rapid е гениалната система за контрол на дълбочината. Всяко притъпкващо колело насочва два изсяващи ботуша на зададената дълбочина, като същевременно извършва притъпкване. Това се случва непрекъснато, без забавяне и с добра рекация.

Семената се поставят във влажна почва

Сеялките Rapid имат 12,5 см междуредово разстояние за оптимални резултати. Изсяващите дискове изрязват тесен канал под култивираната почва и поставят семето в по – влажният слой. Това е една от основните причини за равномерното покълване и поникване.

 

Интерактивен контрол на дълбочината

 

Тази система позволява на операторът да контролира работната дълбочина по време на движение с незабавен ефект при различни типове почви. След настройка, главният цилиндър се заключва в новата си позиция от двойнодействащи клапани. Това прави интерактивният контрол много сигурна система, като се елеминира рискът от неволна промяна на дълбочината на сеитба.