Titan MachineryBulgaria Power & Technology

Väderstad | Cultus PDFvaderstad.com

Cultus

 

Култиваторът за тези, които търсят мощност, производителност и издръжливост. Конструкцията на Cultus, с малко разстояние между работните органи и MixIn шините, означава, че почвата се обработва няколко пъти с едно минаване, докато големите количества растителни остатъци се смесват. Полето е готово за засяване само след едно минаване.

 

 

Зона 1

Работната дълбочина може лесно да се регулира хидравлично от кабината на трактора, което е отлично за работа на полета с различни типове почва. Опорните колела с ширина 400 мм осигуряват стабилност при движение. Cultus разполага с четири оси и уникално решение с два работни органа, изместени напред на пета допълнителна ос. Следователно машината позволява много добро преминаване на растителните остатъци, дори и във влажни условия. Cultus 420 е с разстояние между работните органи от 22 см, а по-големият модел, Cultus 500, с 20 см разстояние.

 

Зона 2

Подравняващите дискове оставят повърхността много гладка. Лагерите не се гресират, така че дисковете не изискват поддръжка. Подравнителите на работните органи са налични за Cultus 420 като опция. Тези подравнители са с проста конструкция и работят добре на леки почви с малкомрастителни остатъци.

 

Зона 3

Най-агресивният стоманен валяк на пазара, който ефективно притъпква до дълбочина като в същото време активно обработва почвата. Благодарение на големия гумен валяк с диаметър от 800 мм машината се движи плавно дори и

на най-леките почви.

 

 

 

 

Производителност и надеждност

 

Cultus е печеливша комбинация, когато говорим за производителност и надеждност. Cultus комбинира необходимата ефективност за надеждна обработка на почвата с проста, но здрава конструкция. Резултатите са убедителни. Това могат да потвърдят фермери, които са виждали как Cultus превръща наскоро ожънати полета с тежки растителни остатъци в завършено сеитбено легло само с едно или две минавания. Водещата роля на Cultus в иновативното развитие се дължи на неговата гъвкавост. Cultus може да бъде произведен по поръчка, в зависимост от нуждите на всяко стопанство. Работна ширина, тип на работните органи, междуредово разстояние, подравнители и различни типове валяци могат да се променят. Това означава, че с помощта на Cultus, креативните земеделски производители могат да превърнат идеите си относно обработката на почвата в реалност. Работната ширина се настройва от кабината. Максималната работна ширина за Cultus е 25 см, но машината също може да работи много добре

при плитка обработка. Работната ширина на Cultus 420-500 се контролира хидравлично от кабината, което прави Cultus гъвкава машина за полета и ферми с различни типове почва.

 

характеристики

Марка Väderstad
Модел Cultus
Категория Култиватори
Отрасъл