Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 10 / 21 Väderstad придобива Канадския производител на пневматични сеялки

Väderstad придоби пълна собственост върху Канадската компания Seed Hawk, в която имаше дял от 2006 година. Seed Hawk произвежда въздушни сеялки в Лангбанк, Канада. Придобиването ще доведе до разширяване на пазара в Северна Америка.

 

Väderstad демонстрира много силен растеж през последните години. През изминалата година растежът се увеличи с 16 процента, до € 240 милиона. По същото време, компанията нае над 90 нови служители и сега там работят 1 100 души в 13 държави.

“Виждаме голям потенция в  Seed Hawk, тъй като за успеха в Северна Америка е нужно присъствие на местния пазар. Tempo, сеялката на Väderstad, ще бъде ключов продукт за този пазар и заедно с гамата на Seed Hawk шансовете за успех и на двете компании ще се увеличат”, каза Кристина Старк, CEO на Väderstad.

 

Seed Hawk също показа силен растеж и от 2006 увеличи оборота си със 700 процента, до настоящето ниво от  € 46 милиона. В компанията работят 250 души.

 

“Seed Hawk показва фантастично развитие към днешна дата и искаме да продължим в същия дух”, добави Кристина Старк.

 

1. Непрекъснат растеж

Придобиването на Seed Hawk е част от стратегията на Väderstad за установяване в Северна Америка.

“Това е стратегически важно решение. Убедени сме, че е небходим непрекъснат растеж на световния пазар. Чрез това придобиване, ние постигаме географкски,  технологичен и търговски подем, както и положителни синергични ефекти”, каза Кристина Старк.

 

2. Две отделни компании

Seed Hawk ще продължи да се управлява като отделна компания, със седалище в Лангбанк, Саскачеван. Настоящият генерален мениджър на компанията, Питър Кларк, ще поеме функциите на президент и изпълнителен директор, а нейните основатели, Пат Бижо и Браян Дийн ще продължат да работят  за стратегическото развитие на продуктите и пазара.

 

“Имаме добри отношения със собствениците на Väderstad и знаем, че те ще продължат изграждането на една силна компания в Лангбанк, след като те винаги гледат в дългострочен план ”, каза Пат Бижо.