Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 09 / 22 Нови машини и концепции представи Kverneland Group в Германия

В края на месец август Kverneland Group направи мащабна презентация в Германия на най-новите си технологични решения, които ще бъдат представени за първи път на предстоящото изложение Агритехника в Хановер.

Високопроизводителните машини бяха представени на пресконференция, а по-късно и презентирани на демонстрационното поле от специалистите на компанията.

Перфектна почвообработка и сеитба с новите концепции на Kverneland

Новите култиватори CLC Pro Classic – 4,5 м или 5,0 м, са проектирани да намалят колкото е възможно повече разхода на гориво. Конфигурацията на култиватора може лесно да се променя от дълбока обработка до 25 см (или 30/35 см за другите модели).  

Отлична производителност с минимална консумация на гориво се постига при новата сгъваема дискова брана Kverneland F30. Тя може да работи ефективно при всякакви метеорологични условия, както и при тежки почви.

 

Qualidisc Farmer на Kverneland е предназначена за земеделски производители, които искат да използват компактна дискова брана до 8 см дълбочина. Машината е с 15% по-лека, което предполага по-лесно повдигане, постигнато е по-ефективно уплътняване на почвата и като резултат - по-икономична машина за земеделските производители.

Kverneland плуговете ще бъдат снабдени със системата FURROWcontrol за управление на плуга и ширината на браздата.

 

Сеялката Accord е с работни ширини от 3 до 6 м. Дисковите семенни ботуши CX-II предлагат висока точност за позициониране на семената. Плоският стоманен диск осигурява оптимален контрол на дълбочината.

 

 

Акцент на събитието в Германия беше поставен върху разширяването на гамата сеялки Optima. С тези машини Kverneland въвежда изцяло нова концепция, която съчетава доказана надеждност на сеитбата. Концепцията Kultistrip позволява комбинирането на торове като фосфор и азот.

Kverneland Accord е универсалната сеялка, която отговоря на високите очаквания, производителност и лекота. Тя ще бъде пусната в 6,0 метра работна ширина. Сеялката подготвя лехите, изравнява и уплътнява сеитбата. Тя позволява висока скорост на работа от 10 до 18 км/ч. Обемът на бункера е 4,350 л. Нов софтуер облекчава работата на водача и следи всички важни данни за машината по всяко време.

 

Модерни решения за животновъдството

Kverneland разширява гамата си при косачките 2800 Series Centre. Новите модели са снабдени с кръгли дискове, централно окачване, две скорости за задвижване и възможност за вертикална позиция при транспортиране. Серията 2836 M беше въведена през миналия сезон, като гамата се допълва с въвеждането на още 3 работни ширини. Всички модели се сгъват хидравлично до отвесно положение. Най-ниската точка по време на транспорт осигурява отлично разпределение на тежестта. Теглото на косачката се разпределя равномерно, като по този начин тракторът и косачката остават добре балансирани, дори и при висока скорост на транспортиране на пътя. За да предложи максимална защита, серията 2800 е снабдена с функция Non-Stop BreakBack, която осигурява безпроблемно връщане към първоначалната работна позиция, след преодоляно препятствие.

 

 

Новите косачки 5095M  също са създадени да отговарят на нуждите за мащабно косене. Кръглите дискове гарантират, че камъните са изхвърлени непосредствено преди да рискуват блокажи, което намалява ударните натоварвания върху процеса до абсолютен минимум. Ниското тегло осигурява нисък разход на гориво.

 

Новата хидравлична балопреса на Kverneland 7820 Bale-On-End Kit се характеризира с автоматизиран процес на опаковане и прави нещата по-прости за оператора. Електронният контрол на всички функции позволява перфектна и много проста работа при всякакви условия за максимален комфорт. Новият Kverneland 7820 е снабден с механизъм за леко натоварване и разтоварване на бали.

Kverneland Group Soest GmbH постига годишни нетни приходи от продажби в размер на около 75 млн. евро. Очаква се ръстът на приходите от продажби през 2016 г. на компанията да достигне ниво от 100 млн. евро.