Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 08 / 13 Новата професионална сламопреса от CASE IH

Новата професионална сламопреса rb 544 -  за рулонни бали с фиксирана камера и система за компресиране на балите от CASE IH

 

С новата RB 544 серия, Case IH разширява гамата си от кръгли сламопреси, със серия специално предназначена за нарастващите изисквания на големите фермери. Новата високопроизводителна сламопреса с фиксирана камера включва нова CRS система за компресиране на балите и се предлага в три модела.

В допълнение към стандартния модел, Case IH предлага, специална версия Silage Pack HD с две оси, активно наблюдение на камерата и още по-висока плътност на балите, както и RB 544 Silage Pack, и двете са със система за комбинирано опаковане с фолио и мрежа. И трите модела са проектирани за висока производителност на балиране, еднаква плътност на балите и изключително надеждна работа със слама от всички култури.

 

Еднакъв и непрекъснат поток на масата дори и гъсти откоси слама

За да се постигне висока ефективност на процеса на балиране, сламата трябва да постъпва точно в камерата. Ето защо новата RB 544 има работна ширина на събиране от 2,10 м до 2,20 м. Това гарантира, че дори и гъсти откоси слама, например от високопроизводителни комбайни, или много тежка трева за силаж, се събира надеждно. Сламопресата е оборудвана с пет реда подбиращи палци, за да се осигури еднакъв поток на масата и максимална производителност.

 

 

Ключов компонент: Система за компресиране на балите

Техническото сърце на новата RB 544 са 18 ролера за прецизна компресия с диаметър от 200 мм и специален профил на повърхността. Тази функция, заедно с новия дизайн, позволява балите да се формират еднакво и с висока плътност. Благодарение на новия профил на ролерите за компресиране, се постига по-интензивен контакт със сламата. Ролерите за компресиране са монтирани на заварени лагери, които по този начин са защитени от щети дори и във влажни условия.

 

Здравина на всички терени

Друга техническа характеристика е ниския център на тежестта на сламопресата. В резултат на това, тя също е подходяща за работа на хълмист терен или такъв с големи странични наклони. В зависимост от индивидуалните изисквания, са налични големи гуми за ограничаване компактирането на земята.

 

Висока производителност и най-високо качество на балите - новият модел RB 544

 

Иновативно опаковане на балите

С комбинираните сламопреси с опаковане Silage Pack и Silage Pack HD, сега фермерите могат да комбинират опаковане с мрежа в самата камера и фолио и след камерата за компресиране. Тази система има ред предимства. Тъй като балата се опакова предварително в камерата, има по-голяма защита срещу навлизане на кислород в самата бала, което е от изключително важно при балите използвани за силаж. В резултат на това разходите за опаковане могат да се намалят още повече. Замръзналите бали могат да се разопаковат по-бързо, тъй като ги няма конвенционалните замръзнали мрежи в балите. Диаметърът на балата е 125 см, или 135 см – Silage Pack HD.

 

 

Смартфон концепция за управление

Стандартното оборудване на RB включва автоматично централно гресиране, както и предни панели, които са изключително лесни за обслужване. Новата RB 544 разполага с терминал, който - подобно на смартфон - може да се управлява само с един допир от кабината. Той показва всички необходими параметри, които са лесни за контрол, включително плътност на балата, скорост на силоотводния вал, брой обвивки на бала, опаковане с мрежа и фолио и др.