Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 08 / 08 Case IH представи последните новости в селскостопанската техника пред журналисти...

Повече мощност, повече ефективност и повече икономичност – това са основните параметри, в които ще продължи да се развива селскостопанската техника с  марка CASE IH. Това заяви вицепрезидентът на компанията Матю Фостър на специална пресконференция в Магдебург, Германия.

 

„Ние имаме ясна визия – да бъдем предпочитан партньор за нашите дилъри, за FIAT Industrial, за потребителите на нашата техника”, заяви още Фостър. Той увери, че компанията ще продължи да въвежда на пазара иновативни технологии, да предлага модерни решения за селското стопанство и да осигурява висококвалифициран сервиз като нейната цел е да осигури все по-голяма удовлетвореност на своите настоящи и бъдещи клиенти.

 

Продуктовите мениджъри на компанията от Европа и САЩ  търпеливо и с внимание към всеки детайл разясниха на журналисти от големите европейски агромедии  последните новости в червената селскостопанска техника.

 

Най-мощният трактор в света Quadtrac 620

Висок 3,77м., дълъг 7,60 м и тегло 25 тона. Това е новият Quadtrac 620, който ще излезе на пазара през 2014 г. Заедно с Quadrac 540 и Quadrac 580 той ще представя последната генерация модели трактори Steiger и Quadtrac. Най-модерният трактор в света може да достигне максимална мощност от 692 к.с. Шасито му има четири независимо задвижвани вериги, осигуряващи 5,6 кв.м контакт с почвата, което е с около 25% повече спрямо конкурентните машини. Така се постигат висока теглителна способност, намален натиск върху почвата и нулево буксуване. Благодарение на независимото окачване на всяка верига и междуосие от 3,92 м. се постига максимално сцепление и мощноста на двигателя бива предавана към повърхността на 100%.  Новост са сферичните прозорчета в центъра на долните три по-малки колела, които позволяват да се проследи количеството и цвета на маслото.

Инженерите от FPT Industrial са разработили уникален шестцилиндров двигател с обем от 12,9 л. с два междинни охладителя, които подобряват значително топлинната ефективност на двигателя, като по този начин загубите на вътрящ момент са сведени до нула.

Резервоарът за гориво е с вместимост от 1 900 л, а резервоарът за AdBlue с вместимост 320 л., което позволява дълги часове работа без необходимост от зареждане. Освен с познатата вече SCR система,  новият двигател е снабден с патентовата Hi-eSCR технология, която осигурява не само свиване на разходите за гориво, но и до 95% намаляване на вредните емисии, което е с 10 до 15% повече сравнено с предходните модели.

Към всички инженерни и технически нововъведения конструкторите на Case IH са прибавили и изключителни подобрения в дизайна, предлагайки най-комфортната и просторна кабина на пазара. Вентилационна система на операторската седалка, големи широкоъгълни странични огледала с електрическо подгряване и регулиране, възможност за въртене на седалката до 40 градуса са част от подобренията в кабината. AFS Pro 700 цветен монитор може да  бъде интегриран в подлакътника, като опция и следва движенията на оператора. Той позволява лесно контролиране на всички автоматично управлявани функции.

„Quadtrac 620 е безспорно най-добрият трактор в света” доволно заключава Винсет Хазенберг, продуктов маркетинг мениджър в Case IH. И допълва, че компанията продължава да работи за подобряването му като целта е постигането на по-висока мощност.

 

Maxxum CVX EP – гъвкав и ефективен

„Новата серия трактори Maxxum CVX EP се произвеждат в завода на Case IH в Св.Валентин, Австрия и ще се появят на пазара през януари 2014 г.”, обяснява Джеймс Пери. Новозеландецът работи за компанията от две години и вече е посетил Агробизнесцентър „Тайтън Машинъри” в Стара Загора и не крие възхищението си от видяното: „Базата е много модерна, а хората там са просто чудесни”.

Новите модели Maxxum 110 CVX, 120 и CVX 130 CVX следват тенденцията към безстепенна трансмисия и разширяват линията на Case IH в средния клас трактори с четирицилиндрови двигатели. Всички те включват SCR система (селективина каталична редукция) и имат електронно впръскване на горивото тип common rail. Комфортната кабина е изключително тиха, просторна и предлага отлична видимост. Промени в дизайна и разположението на някои бутони осигуряват на оператора още по-голямо удобство при работа. Така например настройките за климатика в кабината досега бяха отзад, но вече са изместени и поставени на покрива, където са лесно достъпни с дясната ръка. Една от тенденциите, която Case IH налага при своите машини е постигането на максимална унификация в концепцията за управление. Сходното разположение на уредите за управление и контрол улеснява операторите, които трябва да сменят на ден по няколко машини от различен клас.

 

Magnum 370 CVT – новият флагман на серията

По-мощен и тежък от предшественика си, Magnum 370 CVT е първият трактор от високия клас на серията Magnum снабден с CVT трансмисия.

 

 

В новия модел са съсредоточени някои от най-модерните технологии на Case IH. Системата Power Management (Управление на мощността) на двигателя осигурява нарастване на мощността от 39 к.с и достигане на максимума от 409 к.с при 1 800 об./мин. Системата Automatic Productivity Management (APM – автоматично управление на производителността ) пък сама избира съотношението между оборотите на двигателя и предавката, на която да работи с цел оптимална производителнос  при променящите се условия на работа. Всички модели разполагат с „Active Stop” опция, позволяваща  спиране под наклон без използване на спирачки. Перфектният контакт със земята, лесното и удобно управление, високата ефективност и намалени разходи превръщат тракторите от серията  Magnum в предпочитан партньор на полето.

 

Axial Flow 9230 – най-големият комбайн

“Удобно и лесно.” Така координаторът за комбайните Пол Харисън обобщава нововъведенията в серията Axial Flow. Той набляга на факта, че голяма част от настройките на хедера могат да се направят автоматично, така че операторът няма нужда да излиза от кабината и да прекъсва процеса на работа. Тези, които се правят на ръка, са от такова естество, че се извършват още в началото на работния процес и не изискват честа промяна. Усъвършенстванията целят да опростят работата на машината и да осигурят максимален комфорт на оператора през дългия работен ден. Значително е подобрена почистващата и вентилационна система.

 

Високоскоростни сламопреси

През 2014 г. Case IH ще представи на пазара нова серия RB, която ще включва два модела - RB 455 и RB 465, които оформят бали с широчина 1,2 м и диаметър от 0.9 до 1,8 м. Машините осигуряват бързина на работа и еднакви стегнати бали. Добрата продуктивност се осигурява от краткото разстояние между ротора и прикачения пикап. Новите  RB серии могат да бъдат снабдени с 2 или 2.3 м. широки окачени пикапи с висок капацитет, които могат да събират големите бали дори на неравен терен. Допълнително управляващо колело дава допълнителна стабилност при движение като в същото време предпазва почвата. То може лесно да бъде прибрано в транспортна позиция. Новите машини са екипирани с иновативна контролна система. Целият процес на балиране се контролира изцяло автоматично чрез използването на дисплей с докосване. Така могат да бъдат избрани различни параметри за балиране и опаковане на балите. Потребителите могат да избират между балиране с връв (канап) или опаковане с мрежа като машините предлагат и двете възможности.

 

 

Факт е, че всички машини на Case IH разполагат с двигатели от най-ново поколение със система за селективна каталична редукция SCR и отговарят на стандартите за вредни емисии Tier 4. Тези модерни двигатели са с увеличена мощност, по-нисък разход на гориво и по-дълги сервизни интервали. Като се прибавят отличният комфорт на кабината, здравината, гъвкавостта и високата продуктивност на машините става ясно защо селскостопанската техника с марка Case IH е предпочитана от фермерите по цял свят.