Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 07 / 15 Väderstad инвестира все повече в производството

Väderstad увеличава значително производството през 2013г., за да отговори на нарастващото търсене на продуктите си. Общо SEK 150 милиона (шведски крони) са инвестирани към днешна дата. Тези инвестиции биват част от стратегията на компанията за растеж за предстоящите години.

 

За фабриката на Väderstad, това означава нов вътрешен логистичен център, нов голям 3D лазерен робот за тръби, ново автоматично оборудване за заваряване и обработване на изсяващите секции на сеялката Tempo.

 

През лятото на 2013г. ще бъде инсталирана допълнителна лазерна машина, напр. стомана с квадратен профил

 

“Това е първият път когато компанията инвестира толкова много в производството за една година. Промените са съществени за отстраняване на забавянето в притока на производство и за бъдещо производство на новата сеялка Tempo от Väderstad, проектирана за сеитба на царевица”, каза Андреас Старк (Andreas Stark), Продуктов директор за Väderstad.

 

Роботът за заваряване и събиране е позициониран до мултифункционална машина за напълно автоматизиран работен поток и доставя изсяващи секции за производствената линия на Tempo

 

“Тези инвестиции включват нов вътрешен логистичен център за производство, нов 3D лазер за рязане на тръби, обновяване на отдела за пръскане и ново автоматично оборудване за заваряване и обработване на изсяващите секции на сеялката Tempo”, обясни Андреас Старк (Andreas Stark). 
Вътрешен логистичен център за производство на площ от 6,000 квадратни метра е единствената най-голяма инвестиция за 2013 г. Центърът е с двоен капацитет на съществуващата система за логистика.

 

В началото на лятото на 2013г., строителната работа по новия логистичен център ще бъде завършена. Той ще заработи от края на лятото

 

В началото на лятото, логистичният център ще бъде оборудван с палетни стелажи и транспортни ленти за ефективна работа със закупените продукти и съхранение на вътрешно произведените продукти

 

“Ние градим за бъдещето. Новият център може да доставя продукция за няколко предстоящи години" каза Томас Елиасон (Thomas Eliasson), ръководител на проекта за логистичния център.