Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 03 / 08 Тitan Мachinery Bulgaria отбеляза първия си рожден ден

С пресконференция и невиждано шоу Тitan Мachinery Bulgaria отбеляза първия си рожден ден.

Компанията грабна награда за най-мащабно представяне на фирма вносител на селскотопанска техника и технологии по време на АГРА 2013.

Само за една година българо-американското дружество Titan Machinery Bulgaria доказа, че за успешния бизнес и работещите идеи няма пречки. Участието на компанията в специализирани изложения е истинско събитие за земеделието и строителния сектор, защото на тях тя представя последните иновации при машините и заедно с това винаги привлича вниманието с атрактивни инициативи.

Ако трябва да определим с няколко думи Тitan Мachinery Bulgaria, това са: професионализъм, богат опит, гъвкавост, ефективна бизнес стратегия и качество“, заяви при откриването на пресконференцията на компанията в рамките на АГРА 2013 изпълнителният директор Диляна Иванова. На събитието присъстваха представители на фирмите производители на агротехника, с които Тitan Мachinery Bulgaria има ползотворно партньорство. Сред официалните гости беше и Андреас Клаузер, президент и изпълнителен директор на CASE IH, мениджър за Европа, Африка и Близкия Изток на FIAT Industrial,  който заяви:

„Много съм горд да бъда тук. Нашето сътрудничество с Тitan Мachinery Bulgaria не се основава само на продадени машини. Важното е, че имаме голям брой удовлетворени клиенти. Аз съм приятно изненадан както от професионализма на българските фермери, така и от професионализма на екипа на Тitan Мachinery Bulgaria. Техните  резултати са наистина забележителни. Много сме щастливи, че личност  като Диляна Иванова работи за тези успехи. Пожелавам им да продължават в същата посока, както през последната една година. Съвместно с Тitan Мachinery САЩ ще инвестираме в следващите три години като започваме от настоящата около 50 млн. долара, в нови офиси включително и в София и в Букурещ, различни дейности, които да задоволят нашите клиенти. Много силно вярвам в българския пазар, пожелавам на фермерите добър растеж“.

Тitan Мachinery Bulgaria разполага с 8 търговски представителства, 133 професионалисти, а продажбите за последната година са за над 70 млн. лв. Ръстът на приходите е 35%, а на печалбите 28%, което определи за компанията пазарен дял от 50%. Нещо повече – 61% от машините, продадени от Тайтън Машинъри в България, са на CASE IH, 16% – на Vadestad, 6 % – на Tecnoma, 5% Kverneland и 3% на Salford.

В областта на строителното оборудване Тitan Мachinery Bulgaria предлага пълната гама на CASE IH и Merlo. През 2012 г. беше открит нов шоу рум в София. За краткия период, в който стартира с предлагането на строителна техника, фирмата завоюва пазарен дял от 8%. Признанието не закъсня и Тitan Мachinery Bulgaria спечели златен медал от 68-ото издание на Техническия панаир в Пловдив м.г.

За изминалата една година българо-американското дружество е провело над 30 демонстрации на земеделско и строително оборудване в цялата страна. Те ще бъдат двойно повече през 2013 г. обеща Диляна Иванова.

Стремежите на ръководството на Тitan Мachinery Bulgaria са да увеличат пазарния си дял, приходите и печалбите, да продължават да поддържат голяма стокова наличност, да предлагат индивидуални решения за всеки клиент, достъпни финансови схеми и отлично сервизно обслужване.

Румен Лазаров, член на борда на директорите на Тitan Мachinery Bulgaria, подкрепи казаното от Диляна Иванова и добави, че компанията ще добавя нови, по-усъвршенствани продукти. „Ние не сме просто продавачи на техника, а пълноценен участник в процеса на усъвършенстване на машините, които предлагаме на нашите клиенти. Ние първи въведохме двигателите Tier 4. Първи сме и в предлагането за 2013 година на Vario трансмисията в гамата на CASE с флагмана Magnum 370. Успяхме да убедим нашите партньори, че в лицето на Тitan Мachinery Bulgaria те имат качествен контрагент и приятел. През 2013 г. ще наблегнем още повече на сервиза и качеството“, заяви Румен Лазаров пред присъстващите на пресконференцията.

Партньорите на Тitan Мachinery Bulgaria изказаха своето задоволство от работата си с българо-американското дружество и постигнатите икономически резултати. Всички те благодариха на ръководството и екипа на компанията за показания професионализъм и постигнатите резултати.

След официалната част и топлите думи последва истинско шоу на щанда на компанията – проведе се първи кръг на държавното републиканско първенство по силов многобой с трудни за участниците изпитания. Първото изпитание, в което участвиците премериха сили, беше тегленето на трактор CASE, тежащ 6 тона. Демонстрацията на сила пред щанда на ТМБ не беше случайно. Българо-американското дружество е генерален спонсор на единствената в Европа квалификация за състезанието ARNOLD STRONGMAN AMATEUR, част от програмата на ежегодния ARNOLD SPORT FESTIVAL, провеждащ се в САЩ под патронажа на Арнолд Шварценегер.