Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2012 / 12 / 12 Диляна Иванова - „Евробизнес дама на годината“

Диляна Иванова - изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България АД, беше избрана за „Евробизнес дама на годината“ на наградите „Еврофермер на 2012 г.” Десислава Танева, председател на парламентарната комисия по земеделие връчи купата за „Евробизнесдама на годината” на Диляна Иванова, “Еврофермер на годината” на Димитър Мачуганов, “ Дама Еврофермер на годината ” на Тодорка Кръстева и  “Млад еврофермер на годината”  на Георги Георгиев в конкурса на сп. „Агробизнесът” и пожела на наградените още по-големи успехи в земеделието.

 

 Министър Мирослав Найденов поздрави наградените със специално обръщение:

 
Уважаеми дами и господа,


Радвам се, че имам възможността да приветствам  носителите на наградите „Еврофермер” за 2012година  “Евробизнес дама” и „Млад Еврофермер”.


Господин Димитър Мачуганов, управител на фирма „АЖД-АГРО” печели приза  за  „Еврофермер” за 2012 година. С най –искрени поздравления го поздравявам за заслужената награда. Той  е утвърден агробизнесмен, който успя да развие своята дейност в унисон с изискванията на Европейския съюз за качество на продукцията. Интересува се от новостите в бранша и прилага съвременните технологии, което е гаранция за успех.


С удоволствие поздравявам   и дамите Диляна Иванова и Тодорка Кръстева също победители в този конкурс. Те са  жени, истински евробизенс дами, които с  гъвкав мениджърски подход, с визия за бъдещето, са успели  да се утвърдят  в сферата на земеделския бизнес.  Открили са  вярната формула за успех - предприемаческа решителност  и инициативност   в областта на земеделието, съчетани  с труд и упоритост.  И двете са пример за специалисти, които са приложили в практиката  натрупаните академични знания.  Тяхната дейност надхвърля пределите на страната и успяват да се впищат в световните станадарти на агробизнеса.


Безспорни поздравления заслужава и господин Георги Георгиев, носител на приза  „ Млад Еврофермер”. Той също  е  открил  за себе си добрите възможности, които земеделието  дава, ако човек като него заложи  на  ясно  обоснован  агробизнес план,  следвайки  приложението  на  съвременните  технологии  в селското стопанство, които  довеждат до значителни резултати в продуктовия  портфейл.
Още веднъж приветствам отличените  с високите и престижни награди и се надявам, че те ще съумеят да съхранят личната си и професионална мотивация за работа, а инициативността и предприемаческия дух в силно конкурентна и динамична среда, ще им открива нови възможности за реализация.

Уважаеми дами и господа,
Вярвам, че превърналото се в традиция връчване на отличията „Еврофермер”  „Евробизнес дама” и „ Млад Еврофермер”  ще бъдат стимул за развитие на много млади българи,  които са направили професионалния си  избор  в областта на земеделието и ще могат да следват примера  на  победителите в днешния конкурс в откриване на себе си и на своето призвание.

ЧЕСТИТО!

 

МИНИСТЪР Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ

 

 

Тържеството се състоя на 11. декември в елитния столичен ресторант „Капри”, където избраните, номинирани за призовете и техните фенове се почерпиха за победата. Списание „Агробизнесът” отпразнува  своята 10-та годишнина.