Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2012 / 09 / 05 Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“...

По време на участието си в Международно специали-зирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ 2012 в Добрич, фирма Тайтън Машинъри показа последните технологии в земеделието и строителството от световен мащаб. С мощните и ефективни машини в сверата на земеделието и строителството, нашите клиентите ще оптимизират разходите си до минимум. С повече от успешното си представяне Тайтън Машинъри спечели наградата за Представителство на Добрички панаир АД.Комбайнът Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със състемата SCR (Selective Catalytic Reduction), която спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Axial Flow 9230  е най-голямият сред 6 те нови модела разделени в 2 серии 130 и 230. С усъвършенстваните разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 30 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40 %. Скоростта на разтоварване се увеличава от 109.2 до 116.5 литра в секунда за 6130 и 7130; 116.5 до 145.6 литра в секунда при 7230 и 8230; докато 9230 скача от 116.5 до впечатляващите 163.8 литра в секунда.

 

 

В допълнение, новото независимо управление на напречния шнек дава на операторите повече гъвкавост по време на предизвикателния процес по пълнене на ремаркето за зърно. Шест изцяло нови модела на комбайните Axial-Flow предлагат до 15 %  икономии и пълно съответствие на Tier 4A стандартите, както и удължени интервали за обслужване и минимална ежедневна поддръжка. Цялата система при новите комбайни Axial Flow е разработена да сведе до минимум нараняванията на зърната от подаването до очиставането им. Нежното овършаване зърно-в-зърно е отличителния знак на дизайна Axial-Flow.

 

 Новите серии трактори CASE IH с технологията EP

 

 

Новите машини от серията Puma, Puma CVX, Magnum и Stieger/Quadtrac на CASE IH, чийто двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power. Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10 % гориво в сравнение с конвенционалния дизелов двигател. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя. Част от тази система е и катализатор за отработване на изгорелите газове SCR (Selective Catalytic Reduction), който спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Системата за Селективна каталитична редукция (SCR) представлява най-доброто достижение при високомощностните селскостопански машини за 2011 г. Важен момент при системата е, че SCR  технологията не връща отработените газове обратно в двигателя както при конкурентните производители. SCR работи отделно от двигателя, като преди да постъпят в катализатора изгорелите газове биват третирани с AdBlue (воден разтвор с 32% урея) и след това биват до обработени в катализатора.

 


Предимства на SCR системата:
•    Намаляване  разхода на гориво с до 12% в сравнение с тракторите използващи  EGR (система за рециркулация на отработени газове).  При EGR системата отработените газове се връщат обратно в горивната камера на двигателя за доизгаряне на вредните емисии. От това следва, че трактора има нужда от по-голям охлаждащ пакет и повече ресурс, който черпи от двигателя с цел да охлади газовете до определена температура за да могат те да постъпят в двигателя отново. Друг минус на двигателите с EGR система за обработка на изгорели газове е по-високия разход на гориво идващ от това, че горивото се смесва с голям процент изгорели газове, а не със чист въздух при което се губи от ефективната мощност на двигателя. 
•    Двигателя работи с оптималната си температура дори и при много тежки натоварвания.
•    Повишаване ефективната (реалната) мощност на двигателя с 15% благодарение на това, че изгорелите газове се обработват извън двигателя, а не в горивната камера както при Tier 3 двигателите.
•    Увеличаването на сервизните интервали (смяна на маслото) поради това, че в маслото попада значително по-малко количество сажди и то остава „чисто” по-дълго време.

Друго предимство на тракторите е и системата за автоматичен контрол на производителността (АРМ), която спестява до 24% гориво благодарение правилното синхронизиране на трансмисията с двигателя. Тя е приложима както при работни, така и при транспортни операции. Независимо от теглената машина докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната постъпателна скорост.

Тракторите от сериите JX и Maxxum също привлякоха вниманието на фермерите. Фирмата предлага изключително добри условия за закупуването им в пакет с прикачен инвентар Kverneland.

Новата сеялка Tempo

 

 

за пролетни култури на Vaderstad. С Tempo изсяването може да бъде извършено с висока скорост, като това не влияе на прецизността и точността. Сърцето на  Tempo е дозиращият механизъм Gilstring, който има голяма точност при висока скорост, комбинирана с минимална чувствителност на вибрации и наклони по полето. Тайната за постигането на това, е да се контролира движението на семето през целият му път. От бункера до почвата. Tempo от друга страна, използва налягането от дозиращият апарат, за да “изстреля” семето през късата и права тръба. Vaderstad нарича тази технология  Power Shoot. Бързото преминаване на семената, намалява подскоците. Това, заедно с формата на тръбата осигурява голяма прецизност, дори и при висока скорост, като вибрациите и наклоните не оказват влияние. Tempo се предлага в 6 и 8 редова версия с обем на бункерите 70 л. Сгъваема, с транспортна ширина 3 м и натиск на изсяващия апарат до 325 кг. Хидравличното сгъване, бункерите за микрогранули и торовнасянето са опции.

Прикачен инвентар

 

 

сеялката  Vaderstad Rapid, стърнищен култиватор Top Down, култиватор Vaderstad Carrier, са добре познати на българския пазар.

Машините на канадската компания Salford се различават от конкурентните с иновативните си разработки. Не са много производителите които имат възможност и капацитет да разработят, изпитат и създадат едно серийно производство на нов продукт за толкова кратък срок, запазвайки най-високо качество и сервиз. Инженерите на Salford непрекъснато работят върху усъвършенстването на цялата гама машини, а също така  и целия производствен процес. Култиваторите за стърнища Salford серия 9700 продължават да изненадват фермерите по цял свят. Разстоянието между работните органи 40 см, не позволява натрупване на растителните остатъци по тях. Широките лапи Salford Share (43 см) позволяват да се постигне равномерно разрохкване на почвата по дължина и дълбочина. Формата на работния орган осигурява повдигащия ефект и предотвратява претъпкване на почвата.  Пружинните предпазители на работните органи с усилие до 1180 кг ги задържат във вертикално положение при дълбочина на работа до 34 см. Усилената триредова зъба брана (12.7 мм x 510 мм) и валяците (диаметър 356 мм) разбиват буците, разрохкват почвата, равномерно разпределят растителните остатъци и допринасят за постигането на един равномерен фон, който не може да бъде постигнат от нито един конкурентен модел култиватори за стърнища. Дискова брана Salford 870 6,5 m, оборудвана с три редова палцева брана и единичен ролер за по-добра обработка, което спомага за по-качественото обработване на почвата и пести разходи: гориво, резервни части, време и работни заплати.


Пръскачките Tecnoma

 

 

марката е вече добре известна и на българския пазар. Самоходните пръскачки Tecnoma могат да се използват при различни култури: пшеница, рапица, ечемик, царевица, слънчоглед и др.

FlexCar е многофункционална система, която е предназначена да работи с набор от сеялки и торовнасящо оборудване. FlexCart е комбинирана машина с бункер, който може да бъде торовнасящ или за семена. Към  FlexCart могат да бъдат прикачени както сеялки за редова сеитба Оптима PH e-drive, 8, 12 или 16 реда и CX-Ultra Coulterbar за сеитба на слети култури.
Големината на бункера е 4300 л, което спестава времето за зареждането му и увеличава производителността на машината. Бункера е снабден с платформа за достъп за проследяване на процеса на напълването му.  Допълнителните платформи вътре в бункера обезапасяват оператора по време на поддръжката на машината. Външните стъкла в предната част на бункера дават информация относно нивото на съдържащия се в него продукт. Капака в горната част на бункера предпазва семената / торта от замърсяване и намокряне и може лесно да бъде отворен и затворен.

 

 
Като опция, FlexCart може да бъде оборудван със самостоятелно зареждащ шнек.
FlexCart се агрегатира към трактора с помощта на кат.3N cross-shaft, докато задната машина се агрегатира към FlexCart с двойно-действаща 3-точкова навесна система - кат.2 с товароподемност 4 000 кг. Тази система също така служи и за регулиране на работната дълбочина, когато работим в комбинация с Coulterbar.
FlexCart е оборудван с две електрически дозиращи устройства с възможност за регулиране на нормата от 0.2-40 кг/дка. Те са лесно достъпни, разположени странично на бункера.
За да работи FlexCart с Optima, необходим е външен вентилатор – опция.
Общото тегло на машината е 2 850 кг.
FlexCart e много маневрен, с ъгъл на завиване 90 градуса.
Само чрез един кабел FlexCart заедно със сеялката се свързват с Isobus системата на трактора.
Само един сензор - радар за скоростта за FlexCart и за сеялката. Регулиране на нормата на сеитбата е възможно в движение. Изключване на полу-ширина.
FlexCart се предлага с два вида системи за контрол, може да бъде оборудван със система Tellus, или Focus II, която е  универсална система, съвместима с всички машини на Kverneland.
Основните предимства на FlexCart системата:
•    Гъвкава система – съвместима с 3-точковата навесна система на оборудването;
•    С FlеxCart постигаме по-нисък разход на гориво;
•    Спестявате време;
•    Инвестиция – Flexcarta e съвместим с различни видове машини;
•    Прецизно земеделие – ISOBUS;
•    Лесно управление и поддръжка.