Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2012 / 06 / 05 Фермери от цялата страна и екипът на Тitan Machinery Bulgaria посетиха завода на Vaderstad в...

От 29ти май до 1ви юни екипът на Тitan Machinery Bulgaria и фермери от цялата страна посетиха завода на Vaderstad в Швеция. Повод за посещението беше традиционния Nybble day, който  Vaderstad организира всяка година. Фермерите проследиха всеки един процес от проектирането до транспортирането на машините. По време на Nybble day, фермерите присъстваха на полеви демонстрации и тестове, провеждащи се  в каменна кариера, по този начин Vaderstad изпитват здравината и издръждливостта на машините. Бяха организирани и различни интересни игри в специализиран център на Vaderstad. След посещението във Vaderstad, групата посети и Стокхолм, разходка с лодка, туристическа обиколка с гид и традиционни шведски ястия, потопиха всички в местната атмосфера.

 

Заводът Vaderstad
 


Около 70 % от производсвтвото е автоматизирано.
Има три места, където се заваряват детайлите със едни от най – големите заваръчни роботи в Европа. Последната направена инвестиция на стойност 2,5 млн. Евро и е за роботът Hagbard, който заема площ от около 1200 кв. м. и прави изключително здрави и прецизни заварки.
Във фабриката работят 130 сертифицирани заварчици, които са преминали специален курс на обучение, за да работят във Vaderstad.
Изрязването на детайлите се извършва от 3D лазерен робот, който работи много прецизно, като човешкият фактор е максимално изолиран за повишаване на производителността и намаляване на грешките.
Боядисването става също роботизирано. Всеки детайл се боядисва индивидуално, като преминава през 4 зони на предварителна подготовка, боядисване и изпичане. Боята, която се използва е полиуретанова  и има висока химическа, механична и UV устойчивост. 
В момента се строи допълнителен цех на площ от 4500 кв.м. По този начин ще се увеличи няколко пъти производителността на фабриката и възможността да се справя с нарастващите поръчки всяка година.