Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2012 / 03 / 13 Най-новите машини за обработка на лозови масиви и прибиране на реколтата ще представи...

 

На предстоящото изложение Винария 2012 от 15-ти до 18-ти март в Пловдив, Titan Machinery Bulgaria, ще покаже най-новите машини за обработка на лозови масиви и прибиране на реколтата.

 

Несъмнено най-атрактивната машина на Винария 2012 ще бъде самоходният Гроздокомбайн Gregoire G8.260, оборудван с най-новата разработка на производителя – Cleantech Vario System. Както вече е известно на българските винопроизовдители, марката Gregoire е символ на надеждност, ефективност и високо качество на прибиране на реколтата, не случайно и това, че Gregoire получи златен медал за иновации миналата година на Sitevi - 2011.

 

Cleantech Vario System – е система, която съчетава роначка и сепаратор, които пречистват гроздедо от листа, чепки и други нежелани примеси. Машината дава възможност за 1 час да се прибере грозде от 10 дка и при това във възможно най-подходящ момент, което е предпоставка за получаване на вино с най-високо качество. Разходът на гориво при новия модел също е подобрен, сега той е 10-12 л/час. Днес във Франция работят над 4 000 гроздокомбайна Gregoire.

 

 

 

Новите внедрения в гроздокомбайните са създадени преди всичко да подобрят още повече качеството на прибиране на реколтата, нивото на комфорт на оператора и експлоатационни разходи за потребителите.

 

Ще бъде представен и лозарският трактор Quantum 85V на Case IH, който е изключително маневрен, независимо дали работите в лозя с малко междуредие, храстовидни насаждения или овощни градини. Специализираните трактори Quantum, ви позволяват да се грижите за тези високостойностни култури и същевременно да увеличите максимално приходите от прибраната реколта. Тракторите Quantum са конструирани, така че да отговорят изцяло на вашите нужди.

 

 

 

Специализиран култиватор за обработка на почвата в междуредито и вътрередието на реда – Hexagon 729, на водещия германски производител Clemens; С универсалната лозарска машина Hexagon могат да се извършват както дълбоки почвообработки, така и по-плитки пролетни култивации.

 

Едновременно с това, могат да се изпълняват комбинирани операции като разрохкване, компактиране, дискуване, активно брануване. Машината може да се агрегатира с отклюняващи секции за едновременна работа и в междуредието и реда между растенията.