Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2012 / 03 / 08 Американският модел на бизнес и земеделие навлиза у нас със създаването на Titan...

Titan Machinery Bulgaria е името на новото българо-американско дружество, създадено между „Римекс 1-Холдинг" и Titan Machinery Inc. с адрес на управление Северна Дакота, САЩ. Новината беше обявена на пресконференция в първия ден от изложението „АГРА 2012“ в Пловдив. На събитието присъстваха Президентът на Titan Machinery Inc. Питър Крисчънсън, Румен Лазаров, Президент на „Римекс“, Диляна Иванова, Изпълнителен директор на Titan Machinery Bulgaria, както и целият екип на дружеството.

 

Създаването на новото българо-американско дружество беше приветствано от г-жа Барбара Лапини, съветник по търговските въпроси на САЩ в България, както и от представителите на компаниите CASE IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma и Annaburger, с които „Римекс“ поддържа отлично дългогодишно партньорство.

 

 

„Много съм развълнуван, че съм сред вас днес, за да обявя, че Titan Machinery Inc. обединява своите сили с „Римекс” и по този начин разширяваме бизнеса в България”, каза Питър Крисчънсън и обясни, че Titan Machinery Inc. е най-големият дилър на CNH в света.” Нашата мисия е да бъдем експерти в сферата на оборудването, да предоставяме най-добрите и класни решения за нашите клиенти и доставчици”, заяви президентът на Titan Machinery Inc., която през последната година е реализирала приходи в размер над 1,4 млрд. долара.


Българският пазар е с огромен потенциал за развитие, а фирма „Римекс“ има изградена изключително успешна търговска мрежа в страната, което е отлична предпоставка за разширяването на бизнеса на американската компания в Източна Европа. По думите на Питър Крисчънсън „Римекс“ е много силен партньор с подготвен и компетентен екип, който най-добре познава нуждите на пазара в страната. Американският инвеститор планира да въведе свой софтуер за оптимизиране на работните процеси в компанията.


„ Целта на новото дружество е да се разшири бизнесът, да внедрим една нова технология на работа в нашия сектор на базата на по-сериозен финансов ресурс и един мениджмънт, който е уникален, да се фокусираме върху това клиентът да остане доволен, да се развива и да работи с нас, каза Румен Лазаров и заяви още: „ Ще имаме повече машини на склад, ще имаме по-добри условия на продажби и ще работим с различни финансови институции. Ще внедряваме американския опит в България, ще организираме съвместни обучения, съвместни участия на различни изложения, ще работим заедно с нашите колеги от Румъния, а в близка бъдеще сигурно и в други държави. Ще създадем един европейски модул, горди сме, че ставаме част от една огромна и просперираща компания.

Диляна Иванова благодари на Румен Лазаров и Питър Крисчънсън, че са й гласували доверие, като са я избрали за Изпълнителен директор и заяви "Гордея се, че сме част от Titan Machinery, най- големия дистрибутор на CNH в света. Доказахме на нашите партньори, че направиха правилния избор като ни се довериха. От позицията си на Изпълнителен директор бих желала да ви уверя, че вече няма и най-малко съмнение, че винаги ще бъдем лидер на пазара".


На конференцията стана ясно, че след създаването на новото дружество ще бъдат осигурени повече машини и резервни части на склад, а клиентите ще могат да разчитат на по-добри условия при закупуването на техниката, както и на по-кратки срокове на доставка.

Първият проект, който българо-американската компания ще реализира, е изграждането на център за сезонно складиране на машини в Русе, който ще бъде за предпродажбено и сервизно обслужване както за България, така и за Румъния. Целта е да се намалят разходите по изпълнението на логистичната дейност на компанията, а до крайния клиент да достигат машини на конкурентни цени.