Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2018 / 05 / 29 Представяне на тандема Case IH Magnum и Vaderstad Tempo L

Тайтън Машинъри България подкрепи инициативата "Открити дни 2018" организирани от Академия за млади фермери и се включи с лекция на събитието, което се проведе в село Вързулица, област Велико Търново. 

Фирмата акцентира върху комбинацията трактор Case IH Magnum Rowtrac и сеялка Vaderstad Tempo L 16.

Свилен Лозанов - Мениджър продажби на земеделска техника в ТМБ представи параметрите и преимуществата на машините, пред присъстващите гости.

 

 

Сеялката Vaderstad Tempo L е флагманът във флотата сеялки на шведската компания

Бързина, прецизност и лекота. Това са основните качества на най-новия модел сеялка на шведската компания Väderstad. Tempo L, най-големият представител на семейството сеялки, впечатлява с качествена изработка, здравина и възможността да работи при всякакви условия. Затова и не бива да учудва, че точно тази машина е била избрана, за да атакува световния рекорд по засяване на най-голяма площ за 24 часа. 

През април 2017г. Vaderstad Tempo L поставя нов световен рекорд след като за 24 часа са засети 502 хектара с два различни хибрида царевица, със скорост от над 20 км/ч.

Това, което отличава Tempo L от други сеялки, е системата за подаване на семената. Вместо да падат свободно в почвата, при което невинаги се спазва разстоянието, тук всяко семе бива "изстрелвано" под налягане по тръбичка, която опира в земята и така попада на точното място. И всичко това – разстояние, дълбочина, торене и третиране срещу неприятели, се управлява от модул с плосък екран в кабината на трактора, удобен за ползване дори при по-висока скорост и неравности по полето. Електронната система дава информация за всяко едно семе, посято от машината, както и за състоянието на дозаторите и резервоарите.

 

 

С Tempo L е възможна сеитбата на царевица, захарно цвекло, соя, слънчоглед, памук и други култури, което прави машината идеална за всяка ферма. Телескопичната централна ос, управлявана от кабината на трактора, позволява колелата да са винаги в оптимално положение спрямо редовете на сеялката. И въпреки огромния си капацитет на полето, Tempo L се сгъва до 3 метра ширина, което позволява безпроблемния й транспорт на пътя.

 

 

Тракторът, към който е агрегатирана сеялката световн рекордьор е Case IH Magnum 380 колесна версия. 

Акцентът на представянето във Вързулица беше поставен върху Case IH Magnum Rowtrac 380, която е верижната версия на модела.

Magnum Rowtrac е машина за основна обработка, която завива както традиционен трактор, но разполага със сцепни качества познати при Quadtrac тракторите.
Налични са две опции за ширина на веригата, 610 мм или 762 мм, като и двата размера осигуряват отлично сцепление, минимално увреждане на почвата дори при обръщане с пълна мощност, много по-плавно движение и увеличен комфорт за оператора. Предлагат се във вариант с 340 и 380 кс. номинална мощност.