Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2016 / 01 / 21 Нова пръскачка Tecnoma представиха на Агритехника

По време на АГРИТЕХНИКА 2015, TECNOMA представи нов модел самоходна пръскачка за 2016 с подобрена производителност, комфорт и ергономия.

TECNOMA винаги се стреми по професионален начин да насочва и подкрепя фермерите. Затова компанията предлага два технически центъра. Първият е насочен към ISOBUS, а вторият към “добрата практика и безопасност на оператора”.

 

TECNOMA САМОХОДНИ ПРЪСКАЧКИ, модел 2016

Подобрена производителност: повече комфорт, безопасност и добив

 

LASER 3240, 4240 и 5240

Нова кабина : комфорт, безопасност и ергономия

Кабината, Cat. IV (EN 15695), предпазва от вредни вещества и прах и вече е одобрена за ROPS (защита против преобръщане). Нейната конструкция осигурява защита в случай на преобръщане. 

Нова удобна седалка, в допълнение към стандартното регулиране, с настройка за гръбнака и лумбалната част. Тя е също с вграден подгрев за още по-голям комфорт.

Нов подлакътник, с регулиране на дължината, осигурява отлична работна позиция. Той е с нов интуитивен интерфейс с всички контроли и функции.

Сенникът също се регулира на желаната височина, за да се избегне заслепявне от слънчевите лъчи.

Нов по-плътен мокет и увеличена изолация на шума в кабината допринасят за комфорта на оператора.

За LASER FC, кабината Cat IV остава без промяна, но с нов подлакътник с нов интуитивен интерфейс, както и нова комфортна седалка.

 

LASER 3240, 4240 и 5240

Нов почерк, нов дизайн

Капакът на новата версия е изцяло обновен. По-впечатляващ, той може изцяло да се отворя за лесен достъп до всички компоненти на двигателя. След като се отвори, автоматична система за осветление позволява обслужване дори при ниска видимост, особено през ноща.

За работа през нощта и за оптимална безопасност, стълбата и платформата вече са осветени. За достъп до кабината или платформата, сензор за отчитане на движенията активира светлините, а след това системата е с  отчитане на време и спира светлините когато пръскачката вече не се използва.

 

TIER IV двигател, след време, ще замени TIER III b двигателя, за да бъде в съответствие с наредбите за вредни емисии (по-малко емисии за вредни частици).

За да се намали запрашаването, има нова опция ‘’CLEANFIX’’. Тя позволява обръщане на посоката на вентилатора на двигателя, за да се избегне навлизането на външни частици.

В допълнение към хидравличното регулиране на ширината на колеята и механичен клиренс, като опция се предлага хидравлично регулиране на клиренса за гъвкава конфигурация. От  1,25 м до 1,80, тази хидравлична настройка е налична за LASER 4240 и 5240.

 

LASER 3240, 4240, 5240 и LASER FC

Висок добив, комфорт и намалена консумация на гориво

Помпите на хидростатичната трансмисия са заменени с помпи с цилиндър с висок капацитет. Серво-трансмисията се захранва от скоростен регулатор и има режим за еко управление. По този начин оборотите на двигателя се адаптират към натоварването. Режимът за еко управление позволява намаляване на шумовите нива и разхода на гориво.

 

 

ISOBUS съвместимост

Вече 8 години, TECNOMA представя своя NOVATOP (VISIO и ITOP) ISOBUS Терминал със слогана ‘Всичко в едно от TECNOMA’’. С една единствена конзола, всички функции на пръскачката, включително опциите за GPS, са лесно достъпни от кабината. Свързването с друго съвместимо с ISOBUS оборудване също е възможно (сеялка, тороразпръскваща машина ...).

TECNOMA показа нагледно съвместимостта на терминала с други ISOBUS инструменти, но не спря с това. С помоща на други производители, 6 ISOBUS терминала и 5 инструмента бяха тествани.

 

                                                                                                                                    

Добра практика и безопасност за оператора

Грижа & Защита

 

 

Опазването на околната среда и безопасността за оператора са изключително важни. От много години, TECNOMA предоставя оборудване според нуждите на земеделските производители.

 

След второто издание на своя журнал посветен на тези въпроси, TECNOMA представя своите решения с видео материали.

 

Безопасността и опазването на околната среда се основават на:

Добра работа: необходим е пълен подход (подготовка, запълване, всмукване…)

Добро покритие : периоди за интервенция, подходящи дюзи, регулиране, окачване, изравняващи системи… à пневматично окачване AXAIR, VARIOSELECT (в отговор на ограниченото използване на дюзите), завиваща ос, TOPFIELD видео

Почистване и управление на остатъците à системи за управление на остатъците (AUTONET, почистване на стрелата, външно почистване на пръскачката) видео