Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2016 / 01 / 21 SCR технология за мощност и ефективност

Независимо дали търсите подобрения за вашия трактор, комбайн или пръскачка, можете да разчитате на водещите в индустрията Efficient Power двигатели от Case IH с технологията за Селективна каталитична редукция (SCR) при машините с мощни двигатели. Ето и някои от начините, по които SCR иновациите могат да подобрят работата.

 

Преди почти 10 години, Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) и Канадската агенция за опазване на околната среда реализираха първите стандарти за вредни емисии на извъншосейни дизелови двигатели. Tier 1 регламентите продължиха да се затвърждават докато не достигнаха Tier 4 В / Final стандартите през 2014 година.

 

Дори и след затягането на изискванията за вредни емисии, предизвикателствата в производството и оперативните изисквания остават непроменени. Case IH отчита, че търсенето на оборудване, което да отговаря на строгите стандарти за емисии ще продължи, но и на такова, което ще доставя очакваната мощност и ефективност. Още от самото начало, Case IH прие предизвикателството като възможност за увеличаване на ефективността и производителността, и същевременно опазване и подобряване на околна среда на глобално ниво.

 

Какво е SCR?

SCR е система, която максимизира мощността на двигателя и третира изгорелите газове с втора течност за премахване на замърсителите. Някои от предимствата на Case IH SCR технологията са:

По-голяма мощност - Двигателите са настроени за максимална мощност, без компромис в ефективността за емисиите, което води до по-добра производителност.

Разход на гориво - Фина настройка на горивния процес и премахване на рециркулацията на отработените газове (алтернатива, предлагана от някои производители) осигуряват значително подобрение в разхода на гориво.

 

Надеждност и здравина - По-голяма издръжливост, повишена надеждност и удължени интервали за обслужване са постигнати чрез премахване на рециркулацията на замърсителите от отработените газове обратно в двигателя. Няма филтър за твърди частици за почистване и не се изисква регенерация.

Въпреки че има и други опции за управление на емисиите, Case IH вярва, че SCR технологията е най-ефективният начин в отговор на стандартите EPA за селскостопански приложения.

 

Резултати от миналата година от лабораторията за тестове на трактори на Университета в Небраска доказват, че изключителната Case IH SCR-only система за вредни емисии осигурява най-голяма мощност и най-добрата ефективност на гориво и течности в категорията Steiger трактори. В действителност, два от нашите трактори от Steiger® серията поставиха нови рекорди за ефективност на горивото при максимални и намалени конски сили, надминавайки всички други сравними конкурентни модели.

 

Но истинското доказателство е във фермата и на полето. Днес, повече от 53,000 Case IH SCR-only двигатели, с над 25 милиона часа експлоатация в Северна Америка, показват едно и също нещо: SCR е най-ефективната технология за контрол на емисиите на дизелови двигатели която съществува. И ще я намерите във всяко наше оборудване с високи конски сили - от трактори до комбайни и пръскачки. Потърсете съдействие от Вашия местен дилър на Case IH относно нашата водеща технология за вредни емисии и за това как тя може да подобри ефективността на оборудването във вашата работа.