Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 10 / 12 Машините на Kverneland с компютърно управление

На полева презентация край Прага, Чехия, Kverneland Group показа пред аграрни журналисти най-новите си машини, които ще имат официална премиера на Агритехника 2015 в Германия

 

Kverneland 2500 i-Plough – нова генерация интелигентни плугове

Компютърното управление на новата серия обръщателни плугове Kverneland 2500 става посредство ISOBUS терминал. Новата система за управление i-Ploughing към серията Kverneland 2500 позволява всяка една настройка на плуга да бъде направена директно от кабината на трактора само чрез тъч дисплей. В нея има заложени 4 автоматични модула – оран, транспорт, маркиране и паркинг.

В основата на концепцията i-Plough е управлението на интелигентна обработка на земята, съобразно спецификите на почвата и лесното агрегатиране и настройване към различните марки трактори.

 

 

Новата система позволява лесно и бързо калибриране на плуга спрямо задните гуми на трактора. Оператора може от кабината да регулира ъгълът на атака на плужните тела, както и работната дълбочина на първия лемеж. Софтуерът за управление на плуга позволява запаметяване на различни работни полета и съответният тип почва в тях, което спестява ценно време за настройки при работа в различни земеделски блокове.

 

KVERNELAND QUALIDISC FARMER T – нова олекотена дискова брана за по-голяма икономичност

Kverneland ще предлага от сезон 2016 подобрено изпълнение на добре познатата дискова брана Qualidisc T. Новият модел QUALIDISC FARMER T ще е прикачен и ще се предлага с работна широчина от 4 до 6 метра. Машината дава възможност за настройка на дълбочината на почвообработка от 2 до 10 см.

KVERNELAND QUALIDISC FARMER T е със 7% по-лека от предходната версия, което я прави по-лесна за теглене и осигурява по-малък разход на гориво, което спестява средства на земеделските производители.

 

 

Дисковете при новата брана са с размер 520x5mm и прилагат сила по време на обработка на почвата от 200 kg/mm². Новото захващане на дисковете осигурява стабилност по време на работа и гарантира прецизното нарязване на земята. Дълбочината на работа се регулира много лесно благодарение на шарнирни болтове, в зависимост от нуждите на земеделците. С цел по-голяма стабилност и прецизна почвообработка, браната е оборудвана с предни гуми, които  балансират центъра на тежестта и осигуряват стабилно поведение дори при висока скорост на работа.

 

Новата дискова брана QUALIDISC FARMER T може да се използва в комплектация със сеялка Kverneland, за почвообработка и сеитба с едно минаване.

 

Kverneland TURBO се завръща отново в семейството на култиваторите

Kverneland Turbo се завръща в семейството на култиваторите след няколко години пауза.  Новата прикачна версия е с работна ширина 6,5 и 8 метра. Тези култиватори са предназначени за обработка на почвата до 15 сантиметра дълбочина. Те ефективно възобновяват нейното качество след тежките зимни условия, след оформянето на лехи, използването на препарати за растителна защита, както и за стърнищни обработки.

 

Култиваторите от новата серия са с три работни зони, като всяка от тях е оборудвана с 5 реда S-образни продълбочителни тела, което благоприятства избягването на задръстване с растителни остатъци от слънчоглед, царевица, както стебла и корени на други зърнени култури.

Kverneland TURBO са оборудвани серийно със система против вибрации и подскачане. В предната част са поставени 4 броя гуми, които гарантират отлична стабилност. Култиваторите от тази серия имат хомологация за скорост до 40 км./ч. и могат да бъдат оборудвани с хидравлични или механични спирачки за пътна безопасност. Хидравличното сгъване осигурява транспортна ширина от 3 метра.

 

Повече информация за продуктите на Тайтън Машинъри България можете да получите в регионалните представителства в страната и на националния телефон: 0700 135 04