Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 09 / 24 Kverneland с нови сеялки, плугове и торачки за 2016

Иновациите включват повече прецизност и електронно управление на машините

 

Тайтън Машинъри България, официален вносител на престижната марка Kverneland има с какво да изненада българските земеделци за сезон 2016. Компанията е подготвила премиера на нови модели сеялки, плугове и торачки от ново поколение. Машините са с особен акцент върху прилагането на иновационен софтуер, който прави работата на полето по-бърза, прецизна и печеливша.

 

На полева презентация край Прага, Чехия, Kverneland Group показа пред аграрни журналисти най-новите си машини, които ще имат официална премиера на Агритехника 2015 в Германия.

 

Kverneland Accord U-drill 6000 Plus – прецизна сеитба при висока скорост!

Новата 6 метрова пневматична сеялка за слети култури - Kverneland Accord U-drill 6000 Plus освен с впечатляващо красив външен вид е специално разработена за нуджите на зърнопроизводителите в Източна Европа, като е съобразена с почвените и климатични условия в тези страни, включително и в България. Тя е оборудвана със система за торовнасяне по време на сеитбата. Капацитетът на бункера за семена е повишен до 4 200 литра, а бункера за тор има капацитет до 400 кг/ха. при сеитбена скорост от 15км./ч. Освен това има опция торовнасянето да бъде извършвано както между редовете, така и торта да бъде положена директно в семенното легло. Новият дизайн на сеялката позволява бърза и прецизна работа до 18км/ч. Нормата на изсяване и торене се контролира изцяло електронно, чрез ISOBUS терминал.

 

 

Kverneland Accord Optima V – хидравлична смяна на броя редове и междуредието

Добре познатата редова сеялка на българския пазар Kverneland Accord Optima V вече е с изцяло нова хидравлично-телескопична рама, която я прави много по-маневрена и позволява на фермерите бързо да сменят широчината между редовете от 30 см. до 80 см.  Така например от 7 редова, тя лесно може да се превърне в 6 редова сеялка. Ако фермерът сее например соя на 7 реда при междуредие от 60 см., с новото хидравлично повдигане на средния изсяващ модул, сеялката бързо се адаптира за сеитба на царевица. Буквално за минути тя става 6 редова и позволява изсяване на междуредие 75 или 80 см. В допълнение новите модели сеялки Kverneland могат да бъдат оборудвани с изсяваща секция Optima HD row, която има обем на бункера 55 л. и натиск на притъпкващото колело при изсяване до 129кг., което може да се увеличи опционално с допълнителни 100 кг.

 

 

Прецизно и икономично торене с новите торачки Kverneland Exacta CL GEOSpread

Сред представените новости от Kverneland бе и подобрената торачка Kverneland Exacta CL GEOSpread. Тя е с работна ширина от 10 до 28 метра и капацитет на бункера за тор от 1100 до 2450 кг. Нормата на торене може да се регулира през ISOBUS терминалът и е от 10 до 320 кг. в минута. Освен това новата торачка е оборудвана със система за електронен контрол на дисковете, която позволява прецизно торене в общо 14 секции, разпределени на всеки 2 метра.  Това дава възможност на фермерите изключително лесно и бързо да настройват работната ширина на торачката и да избягват презастъпвания на площи, което спестява до 10% торове. Също така подобрения софтуер на управление на Kverneland Exacta CL GEOSpread позволява автоматично коригиране на разпръскването, когато се торят хълмисти или неравни терени и позволява запазването на правилната доза, въпреки условията на терена.

 

 

Нова генерация обръщателни плугове Kverneland 2500

На полевата презентация край Прага бяха представени и нова серия плугове Kverneland 2500. Това е нова генерация обръщателни плугове с 5-6 плужни тела, предназначени за трактори с мощност до 280 к.с. Плуговете от новата серия са подходящи за тежки терени и дълга експлоатация. Тайната им се крие в производството и под боята:  всяка една част на плуговете Kverneland се произвежда в техните фабрики при топлинна обработка на метала, което гарантира и неговата издръжливост във времето.

 

Представена бе и новата система за управление i-Ploughing, която позволява всяка една настройка на плуга да бъде направена директно от кабината на трактора само чрез тъч дисплея. В нея има заложени 4 автоматични модула – оран, транспорт, маркиране и паркинг. От екипа на Kverneland споделят, че са се стремили да направят така системата, че да осигурят по-лесна оран от всякога до сега.

 

 

Управление на прикачния инвентар с гласови команди чрез IsoMatch VoiceControl

Заедно с иновациите при машините за сеитба, торене и почвообработка, Kverneland представи иновационен софтуер - IsoMatch VoiceControl. Той е предназначен за управлението на всеки прикачен инвентар с гласови команди. Разработен е на 20 езика, включително и на български!