Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 02 / 19 CASE IH Axial Flow 240 – титанична мощ и производителност!

Новата серия комбайни CASE IH Axial Flow 240 – титанична мощ и производителност!

 

Новата серия комбайни Axial Flow 240 са вече налични на Европейския пазар. Новите CASE IH 7240, 8240 и 9240 използват утвърдената вече повече от 10 години технология Axial Flow за вършитба с един ротор.

 

Мощни и икономични двигатели

Новите модели комбайни от тази серия са оборудвани с иновативни мощни двигатели Cursor с обем от 11 до 16 литра. Максималната мощност при флагманът CASE IH 9240 е 635 к.с. Двигателите използват иновативна система за охлаждане с автоматичен варио-контрол на охлаждащата перка. Това води до по-нисък шум при работа, ниски обороти на двигателя, както и по-голяма икономия на гориво, което пък от своя страна редуцира вредните емисии по стандарта Tier 4 Final.

Новите двигатели при тази серия комбайни са разработени специално за Европа и гарантират по-бърза жътва, лесно очистване на зърното при по-голяма площ, както и по-плавна работа независимо от външните климатични условия.

 

CASE IH 9240 Axial Flow – Флагманът на новата серия

Новият 9240 е възможната мечта на всеки професионален зърнопроизводител! Съчетанието от новия двигател с мощност 635 к.с. и повишеният приемателен капацитет при жътва, позволяват да се работи с големи хедери както при прибиране на пшеница, така също на царевица и слънчоглед. По-високият капацитет на системата за вършитба позволяват по-качествено и бързо очистване на зърното при загуби под 0.01%, което гарантира повече печалба за зърнопроизводителите.

 

Иновативни хедери за жътва

Новата серия комбайни CASE IH 240 могат да бъдат агрегатирани с хедери за жътва CASE IH VariCut с работна ширина до 12,5 метра. Те също са разработени специално за зърнопроизводителите в Европа и позволяват да се използва оптимално капацитета на комбайна. Иновативният хедер Terra Flex пък се адаптира автоматично към неравностите на терена по време на жътва.

 

 

Специално подбрани гуми и отличен баланс

Комбайните от новата серия са оборудвани с най-висок клас гуми Michelin и Mitas, които позволяват управление с ниско налягане в гумите и минимално утъпкване на почвата. Като опция се предлага и гумено-верижно задвижване на предния мост с ширина на веригите 610 или 724 мм. , което осигурява максимална ширина на комбайна от 3,5 метра. Това задвижване е изключително предимство за баланса на комбайна и по-малкото утъпкване на почвата, предвид 14 400 литровия бункер за зърно.

 

Комфорт на управлението и Hi-Tec технологии в кабината

CASE IH 240 са изключително приятни за управление. Всички основни контролни функции са изведени за работа с дясната ръка на оператора, където е и мултифункционалния контролен джойстик. Лесни за управление са също хедера и разтоварващият шнек, като за всеки бутон е помислено логически. Новата система AFS Pro 700 позволява бързо компютърно управление на комбайна. Например при преминаване от жътва на една към друга култура, само с натискане на тъчскрийна се стартира очистване на комбайна.