Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 01 / 12 Георги Атанасов-зам. изпълнителен директор на ТМБ

Стъпваме на страхотните традиции в компанията и продължаваме да градим корпоративна култура на световно ниво

 

 

Георги Атанасов-зам. изпълнителен директор на ТМБ

 

Добре дошли на борда! Бихте ли се  представили на нашите читатели?
— Благодаря. Всъщност аз съм на борда на Тайтън Машинъри от началото на 2014 г., когато се присъединих към екипа на компанията като финансов директор за България, след което през месец май станах заместник изпълнителен директор. В действителност връзката ми с Тайтън Машинъри започна още през 2011 г., когато от предишната ми месторабота бях начело на финансовия екип от консултанти, които съдействаха за успешната инвестиция на „Тайтън Машинъри Америка“ в България.
По образование съм американски възпитаник, тъй като завърших висшето си образование по финанси и счетоводство в Concord University, Athens, WV, USA, през 2003 г. След това професионалната ми реализация започна като вътрешен одитор в една американска банка, чиито акции се търгуват на борсовия пазар NASDAQ. Тази позиция беше за мен една страхотна първа стъпка в капиталовия пазар на САЩ. След това се присъединих към екипа на една от четирите най-големи фирми в света за финансови услуги – Ernst&Young (EY). В EY САЩ работих като финансов одитор на средно големи и много големи международни компании в различни бизнес сектори като банковия сектор, телекомуникациите, строителство, производствена дейност, IT& Софтуер, дори здравеопазване и PR&Медия – един страхотен микс от най-различни бизнес сектори, което значително обогати опита ми през тези години в САЩ.


След това в края на 2007 г. със съпругата ми решихме да се завърнем в България, където кариерата ми продължи в българския офис на EY в София като консултант по инвестиционни сделки и така до края на 2013 г., преди да се присъединя към екипа на Тайтън Машинъри. Опитът, който придобих в EY по време на тези общо десeт години във фирмата (шест от които в България) е безценен, тъй като не само ми показа как се прави бизнес в Америка и по света, но и че в България също знаем и можем да правим успешен бизнес. Освен това кариерата в EY ми позволи да работя по проекти в множество сектори на местния бизнес, и то през погледа както на българските собственици, така и на международните инвеститори в България, което смятам, че беше и една от основните причини да бъда привлечен в екипа на Тайтън Машинъри.
В личен план мога да кажа, че съм един щастлив семеен мъж, женен за невероятна жена на име Йоана и горд баща на едно страхотно почти тригодишно хлапе на име Давид. Те двамата както и останалите ни близки са хората, които ме правят един по-добър човек и ми дават сили да се боря с ежедневните предизвикателствата на живота - както в работата, така и извън нея.


Какво ви мотивира да поемете отговорната позиция в Тайтън Машинъри?
— Още през 2011 г., когато за пръв път се докоснах до този бизнес, останах силно впечатлен от екипа, ръководството и перспективите в сектора. Следователно мотивацията ми да стана част от всичко това някак си идва с лекота (естествено за сметка на раздялата ми с EY след десет страхотни професионални години там). Това, което ме мотивира всеки ден, е много просто и взаимно свързано, а именно успехът на нашите клиенти на първо място, който пък води до успех за Тайтън Машинъри България като компания, което от своя страна води до създаването на един сплотен и силен колектив в нашата организация. За мен, когато клиентите и служителите ни са добре, означава, че правим нещата правилно и се движим в правилната посока, защото само така се гради успешен и устойчив бизнес в дългосрочен план, което всъщност е и моята амбиция и мотивация.


Имате ли лична бизнес програма за действие, кое е водещото начало в нея?
— Личната ми програма за действие и водещото в нея е да стъпим върху страхотните традиции, които вече съществуват в Тайтън Машинъри и да ги развием в посока на изграждането на една корпоративна култура от световно ниво – както вътрешно за нашата организация, така и навън към нашите клиенти и партньори по света. Ние сме компания, която също така винаги е била и ще продължава да бъде социално ангажирана и отговорна, защото това е единственият начин да направим България едно по-добро място за работа и бизнес, както и за професионалната реализация и развитието на младите хора у нас.


Тайтън Машинъри вече е с утвърдени позиции на българския пазар за земеделска техника, а в последните две години се наложи като лидер и на пазара за строителна техника. Вие готов ли сте да задържите лидерската позиция и как ще го направите?
— Да така е. Тайтън Машинъри е име с богата история и лидерски традиции в България в земеделския сектор, а от няколко години насам и в строителния сектор, където също можем да се похвалим с много успехи.
Как ще продължим всичко това – много просто и ясно: ще продължаваме да стоим рамо до рамо с нашите клиенти и в двата сегмента на нашия бизнес и да им помагаме не само с това да имат достъп до най-добрата и иновативна техника за специфичните нужди на техния бизнес, но и с това да им предоставим възможно най-добрия гаранционен и извънгаранционен сервиз и качествени резервни части.


Какво ново ще покаже Тайтън Машинъри през новата 2015 г.?
— Както до сега, това на което ще се фокусираме в ежедневната ни дейност през 2015г. е не само да предоставяме най-добрата и най-ефективна продуктова гама за нашите клиенти както в земеделието така и в строителството, но и да предоставим един богат диапазон от пакетни услуги и решения за техните нужди, а именно – възможно най-изгодните и гъвкави програми за финансиране на техните инвестиции чрез добрите ни взаимоотношения с почти всички финансови институции в страната, подпомагане и съдействие за изпълнение на инвестиционни проекти с европейско финансиране, продължаващ фокус върху така нареченото прецизно, или високо технологично, земеделие, разширена гама от следгаранционни сервизни услуги и алтернативни резервни части, както и някои други неща, които засега, ако ми позволите, ще запазя в тайна...

 

Списание Агробизнесът бр.1, 2015