Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2014 / 10 / 09 Европейски журналисти в БГ ферми по покана на Case IH

Четиринадесет европейски аграрни журналисти посетиха България по покана на Case IH и Vaderstad, за да се запознаят с развитието на селскостопанския сектор у нас, както и с развитието на брандовете Case IH и Vaderstad, чиито официален вносител е Тайтън Машинъри България.

Журналистите бяха много впечатлени от високотехнологичните земеделски стопанства, които конкурират успешно западните стандарти.

По време на посещението си те посетиха три земеделски стопанства – клиенти на Тайтън Машинъри България с над 5000 декара обработваеми площи. 

Най-интересната част по време на журналистическата обиколка беше посещението в стопанството на Агро Трейд Комерс - ферма с над 5000 декара обработваема земя близо до Плевен, собственост на Марин Маринов и Илиян Андронов. При посещението си журналистите наблюдаваха жътвата на слънчоглед с комбайн Case IH AF 9230. Слънчогледът бе засят с рекордна скорост през месец април с 12-редова сеялка Vaderstad Tempo R, агрегатирана с трактор Case IH  Magnum 340.

 

Джордж Стансън, бизнес мениджър на Case IH за Румъния, България, Хърватия и Сърбия заяви: "Използването на съвременни технологии, не само при тракторите, но и при почвообработващата техника, растителната защита на културите и прибирането на реколтата в България, е вече стандарт. Почти всички предприятия разчитат и на модерни концепции за прецизно земеделие."


"Case IH в момента е високоценена марка, особено от професионалните фермери в България", каза Андрю Парсънс, маркетинг мениджър за Източна Европа и Балканите на Case IH.