Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2014 / 04 / 30 ТМ България ще участва на Събора на овцевъдите

Тайтън Машинъри България АД ще вземе участие в Третия национален събор на овцевъдите, който ще се проведе от 3 до 6 май под Петропавловския манастир, община Лясковец.

 

Компанията ще предложи машини за Зелена Линия с марка Lely - косачки Splendimo за предно и задно агрегатиране към трактора, сеносъбирач Hibiscus с единичен ротор,  балираща машина с регулируем диаметър на балата и ротор със 17 ножа за допълнително нарязване на масата като опция.

 

Всички дискови косачки Lely са оборудвани с униклана режеща греда с модулна конструкция. Това изобретение на Lely се състои от универсални точки на косене, които директно се задвижват от гъвкав шестоъгълен вал. Тази греда съдържа много по-малко предавки, което допринася за висока производителност и икономия на гориво, от 15-20%, както и минимална поддръжка. Подходящо и ефективно прибиране на културата не означава, че окосеният материал се озовава в откоса по подреден начин след като бъде окосен - тук идва на помощ  сеносъбирача. Събирането има голям ефект върху скоростта на прибирането на окосената култура.

 

Балопресите на Lely Welger са известни в целия свят благодарение на техните огромни технически възможности и висока надеждност. Новият автономен подбирач е резултат от заложената от конструкторите основна цел, а тя е - висока производителност. Сега подбирачът е по-надежден, износоустойчив и не изисква поддръжка. Освен това, новият дизайн на подбирача осигурява непрекъснат поток на окосената трева директно в камерата. Машината е високо адаптивна и към материала с който работи, независимо дали балирате сено, слама или влажна силажна маса, чрез задаване на конкретните параметри като плътност, диаметър, вида на връзвателния материал и др. в системата за управлние и контрол Balecontrol E- стандарт, установена в кабината на трактора. Допълнителният ротор за нарязване Xtracut17 допринася за постигане на по-висока плътност на балите, и от тук спестяване на разходи чрез постигане на по-високо качество на съхранение и икономия на време. Конструкцията на ротора е отворена, което позволява захват на по-голям обем окосен материал. Благодарение на това, голямо количество материал се подава в камерата за балиране, което е още една предпоставка, гарантираща висока производителност на машината.

 

При тракторите Case IH Тайтън Машинъри ще покаже модели, подходящи за малки и средни стопанства от новите серии Farmall А и Maxxum EP. За по-големите стопанства ще бъдат показани трактори от сериите Case IH Puma EP и Magnum EP.

 

Телескопичните товарачи Merlo, които намират широко приложение в различните стопанства заради широкия си набор от функции, също ще бъдат показани на Събора на овцевъдите. Merlo са компактни и производителни машини, гарантиращи ненадминат комфорт, производителност и безопасност.

 

Фуражораздаващо ремарке Farezin модел MASTER 850 също ще бъде изложено на щанда на  компанията.


Тайтън Машинъри ще участва в една от най-големите атракции на Национални събор на овцевъдите – Състезанието по теглене на товари от най-големите коне тежковози в България, където коне ще теглят трактор CASE IH Magnum 340. Състезанието ще се проведе на 4-ти май (неделя) от 14 часа.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!