Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2014 / 03 / 07 АГРА 2014: Награда в Конкурса за иновации

Тайтън Машинъри получи приз за концепцията  iM Farming на АГРА 2014

 

Тайтън Машинъри България АД получи награда в Конкурса за иновации, който беше организиран в рамките на Международната селскостопанска изложба АГРА 2014. В категорията  „Технологии за растениевъдството“ награда взе iM Farming –  концепция на Kverneland Group за водене на прецизно земеделие. Системата включва различни приложения за електронно следене и управление на работата на прикачения инвентар.

Наградата получи заместник изпълнителният директор на Тайтън Машинъри Григор Статев на официалната Вечер на изложителя в пловдивския парк-хотел „Санкт Петербург“. Тя беше връчена от проф. д-р д.с.н. Радослав Славов – Декан на Аграрния  факултет към Тракийски университет, Стара Загора и Заместник – председател на Комисията. Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев беше  председател на комисията.

 

В осемте раздела на конкурса за иновации на АГРА 2014 си съперничеха 69 изделия - с 13 повече в сравнение с предишното издание.

 

IM Farming концепцията за прецизно земеделие на Kverneland e носител и на златен медал от изложението Agritechnica 2013.