Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 11 / 19 Трактор Case IH Quadtrac отличен за „Машина на годината 2014“ на Agritechnica 2013

Престижна награда за Case IH / Новата серия Quadtrac печели в XXL категорията при тракторите / Водещи журналисти в селското стопанство признаха уникалната концепция на Quadtrac.

 

Вече имаме победител: Case IH Quadtrac 620 е “Машина на годината 2014” в XXL категорията при тракторите. По време на третата вечер на тазгодишното изложение Агритехника в Хановер, индустрията присъди наградата „Машина на годината 2014“ на Case IH в присъствието на над 600 гости, които също участваха. Така желаният трофей, който се превърна във важно признание за постиженията в индустрията, бе връчен за иновативната концепция на новата серия Case IH Quadtrac.

 

Редакторът за селскостопанска техника Бернд Фойерборн (Bernd Feuerborn) не само отбеляза почти 700-те к.с. максимална мощност и въртящ момент от до 3000 Nm, но също така подчерта отличния комфорт на най-мощната серия трактори, произвеждани в световен мащаб. Тракторите Quadtrac се отличават с най-голямата кабина в своя клас и ненадмината видимост. Кабината Surveyor™ предлага изключителна система на окачване, която балансира и поглъща всяко движение на кабината напред и настрани, като по този начин предоставя превъзходен оперативен комфорт и контрол.

Quadtrac особено впечатли журито със своите отлични резултати по отношение на сцепление и опазване на почвата. С четири независими вериги, шасито оставя последователен отпечатък на повече от 5.6 кв. м - по-голяма площ на сцепление от конкурентни,  повече от 25% при тракторите в този клас. Тази огромна контактна площ увеличава сцеплението като същевременно значително намалява натиска върху почвата, а приплъзването е сведено до минимум.

 

Всички трактори Quadtrac се захранват от новите FPT Industrial Cursor 13 двигатели. Този 6 цилиндров източник на мощност с капацитет от 12.9 литра и два междинни охладителя, позволява значително подобрение на температурната ефективност на двигателя. Новата серия Quadtrac, представена за първи път на Агритехника, е една от първите серии трактори с висока производителност, която отговаря на строгите наредби за вредни емиисии Tier 4 Final / Етап IV със SCR-only система.
За постигане на тези резултати е използвана система от най-ново поколение  на Case IH  Efficient Power, оборудвана с нови и патентовани технологии за третиране на отработените газове.

 


Новите двигатели с уникалната технология HI-eSCR система са настроени да изгарят оптимално използваното гориво, като по този начин се гарантира, че Case IH Quadtrac продължава да бъде начело по отношение на горивната ефективност. Патентованата технология не само осигурява изключителна ефективност на разходите, но и ефективна трансформация на азотните оксиди от 95 % - поставяйки стандарт в индустрията.

 

Двигателите доставят максимална производителност без увеличение на емисиите или намаляване на ефективността.

Призът "Машина на годината 2014" се присъжда от техническите редактори на Deutscher Landwirtschaftsverlag (Германско издателство за селско стопанство) в сътрудничество с други европейски селскостопански списания. За тази награда, журналистите специално търсят иновативни и изключителни нови развития в земеделската техника. Наградата "Машина на годината" се дава на изложението Агритехника.