Titan Machinery Power & Technology

новини / 2015 / 04 / 14 CASE дава най-изгодна цена за отлични резултати

Владимир Якимов, собственик на фирма „Титан Карлово“ ООД

 

Как взехте решение да закупите нова строителна техника за вашата фирма?
- „Титан Карлово“ ООД е мой нов проект, фирмата ми е само на половин година. В момента разполагаме с три самосвала, с два комбинирани багера CASE, един бобкат CASE и с един минибагер също с марката CASE. Преди да сключим сделката с Тайтън Машинъри България за машините CASE, ние направихме доста сериозно проучване. Проучихме какви са експлоатационните възможности на машините, които се продават на пазара. Проучихме също така какви са възможностите за поддръжка и сервиз. И, разбира се, проучихме потенциалните обекти за работа с новите машини. Трябва да кажа, че отхвърлихме варианта да закупим машини втора употреба, защото се оказа, че в България те са доста стари, работили са много, а ценово не са много по-евтини от новата техника, като се има предвид и данъкът върху добавената стойност. Разбира се, запознахме се и с други марки строителни машини, но изборът ни се спря върху CASE, защото се оказаха надеждни и по-производителни. Инвестицията ни е на стойност около 140 000 евро без ДДС, като използвахме лизинг за част от техниката. Останалата техника закупихме със заемни средства от друга наша компания.

 


Какви строителни обекти изпълнявате с новите машини?
- С тази техника извършваме изкопни работи по малки и средни строителни обекти. С нашия технически капацитет участваме като подизпълнители в реализацията на обществени поръчки по водния цикъл на населени места в региона. В момента се изпълнява воден цикъл на град Сопот на стойност 33 милиона лева и ние се включихме в реализацията на проекта и по-голямата част от новата ни техника е натоварена точно в Сопот. Отделно от това обслужваме и малки инвеститори, които строят жилищни кооперации и малки хотели.
В „Титан Карлово“ ООД работят 7 души, които управляват 9 машини. От Тайтън Машинъри България ни помогнаха да обучим операторите за работа с машините CASE и сега работниците ни вече са много опитни.


Какви конкурентни предимства ви дава новата техника, когато кандидатствате за изпълнение на обществени поръчки?
- Ние сме твърде малки на пазара, за да участваме сами за големи обществени поръчки. Участваме като подизпълнители и ни избират, защото имаме възможност много бързо да изпълняваме изкопните работи. Както казах, машините са производителни, нови са и не се повреждат, така че няма престой и работата върви в срок. И още нещо - с тази техника ние изпълняваме една и съща работа с по-малко работници в сравнение с конкуренцията. Отваряемата кофа например веднага спестява работата на един човек, който иначе би трябвало да работи с лопата до машината. Считаме, че ще бъдем ефективни, независимо от отдалечеността на обектите от Карлово. 

 

 

 

източник сп. Стройбизнесът, бр. 4, 2015