Titan Machinery Power & Technology

новини / 2015 / 02 / 23 Tехника Case работи по Северната тангента на София

Строителна техника с марката Case Construction, предлагана на българския пазар от Тайтън Машинъри България АД, ще бъде начело на строителството на Северната скоростна тангента на София, което вече започна.

 

Първата копка бе направена с багер Case в присъствието на регионалния министър Лиляна Павлова, изпълнителния директор на ИА Пътна инфраструктура Лазар Лазаров и кмета на София Йорданка Фъндъкова.

 

Тангентата ще скъси и свърже важни пътни възли. Тя ще бъде дълга 16 и половина километра и ще свързва магистралите "Тракия" и "Хемус", пътя Калотина-София и София-Бургас. Цената на проекта е 180 милиона лева. Освен това, през това място ще се осъществява и трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.

 

 

Изпълнител на проекта е консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: „Хидрострой“ АД, „Пътни строежи Велико Търново“ АД, „Пътинженерингстрой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Водстрой 98“ АД. Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ“, в което са: „СЖС България“ ЕООД, гр. София и „СЖС Технос С.А.“, Испания. Техният договор е за 882 хил. лв. с ДДС.

 

CASE Construction, част от CNH, е специализирана в производството и предлагането на пълна линия от строително оборудване – компактни верижни товарачи, верижни булдозери, компактни багери, стандартни багери, мотокари, багери товарачи, колесни товарачи, гредери.