Titan Machinery Power & Technology

новини / 2018 / 01 / 26 Нови минитоварачи от Case CE

Обновените колесни и верижни минитоварачи Case предлагат по-голям работен капацитет и усъвършенствани технологии за двигателите

Във връзка с повишената товароподемност на машините са направени и съответните промени по обозначаване на моделите. Например товароподемността се увеличава от 1135 кг при SRV250 на 1225 кг при новия SR270; от 1360 кг при SV300 на 1545 кг при новия SV340 (на снимката); от 1451 кг при TR320 на 1542 кг при новия TR340. Заради по-големия капацитет са направени и промени по рамената на стрелата, шасито и др. Така Case CE ще предлага най-мощните минитоварачи в историята си и най-големия на пазара колесен минитоварач с радиално издигане на стрелата.

 

Четири модела (два от големите колесни и два от големите верижни) с мощност на двигателите 90 к.с. вече отговарят на изискванията на Етап IV на ЕС. Те използват основно технологията на селективната каталитична редукция (SCR) с AdBlue за покриване на емисионните стандарти. Дизеловите агрегати са проектирани и се произвеждат от FPT (Fiat Powertrain Technologies). Отличават се с по-голяма ефективност при изгарянето на горивото, което позволява по-малко отдаване на топлина и намаляване рециркулацията на изгорелите газове (EGR) от 25% на 10% - най-ниската на пазара.

Тези двигатели осигуряват по-голяма пъргавина при работа – реагират по-бързо при рязко натоварване и необходимост от въртящ момент, което се случва доста често при работа с челен минитоварач. Компактността на двигателите и модулите за последващо третиране на изгорелите газове осигуряват лесен достъп за инспекция и сервизиране. Това, заедно с липсата на филтър за частици (DPF), допринася за намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка, както и престоите за обслужване.

 

 

Друго сериозно предимство на обновените минитоварачи е забележителната им сила на загребване с кофата, която варира от 38,6 кН при SR270 до 42,4 кН при SV340. Всички машини разполагат с едни от най-големите кабини, предлагани на пазара, осигуряващи 360-градусова видимост за по-лека и безопасна работа.

За да осигурят ефективна работа с прикачен инвентар, изискващ голям хидравличен дебит, инженерите на Case CE са увеличили хидравличната мощност на верижните минитоварачи с 10%. Това е постигнато в резултат на модифициране на буталната помпа за версията с висок дебит EHF (Enhanced High Flow) за намаляване на генерираната топлина при понижаване на налягането и чрез оптимизиране на дебита и налягането в хидравличната система.

 

 

Друга новост, е че задният странично отваряем капак за тежки приложения е вече част от стандартното оборудване на моделите SR270, SV340 и TR340 за по-голяма защита. Освен това Case CE въвежда нови кофи за тежки приложения с фабрично монтирани зъби с болтови връзки – подмяната на зъбите става много лесно със стандартни ключове. Тези кофи се отличават с повишена сила на врязване и спомагат за по-ефективното вкопаване на кофата в много плътни материали.

 

източник Case Construction

статия: сп. Строителна техника бр.1, 2018